Petrovcu bod u nadoknadi protiv Mornara

Bravura talentovanog napadača Petrovca jednostavno je ostavila u sjenci sve ono što se događalo u prethodnih 90 i kusur minuta
0 komentar(a)
Petrovac - Mornar, Foto: Luka Zeković
Petrovac - Mornar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.03.2013. 18:33h

Dodir klase majstorstva i talenta, da ironija bude veća po Barane 20-godišnjeg Baranina Nemanje Leverde u samom finišu borbenog podgoričkog duela, u djeliću sekunde raspršio je sve nade Mornara da može stići do sva tri boda na "ničijoj zemlji" u Podgorici.

Bravura talentovanog napadača Petrovca, rijetko viđena na crnogorskim fudbalskim prostorima, jednostavno je ostavila u sjenci sve ono što se događalo u prethodnih 90 i kusur minuta u posljednjem meču 19. kola Telekom prve lige.

"Zaista se osjećam fantastično, prije svega što sam postigao gol koji je mom timu u već izgubljenoj situaciji donio bod velik kao kuća, a onda i zbog toga što sam upravo taj pogodak postigao na efektan način. Vidjelo se da se mučimo i da nam je potrebno nešto više u napadu da bismo promijenili situaciju. Čestitam fudbalerima Mornara na fer i korektnoj predstavi, a nama ovaj remi znači zaista mnogo u nastavku šampionata", rekao je junak duela, rezervista Petrovčana Nemanja Leverda.

Start meča je donio velika uzbuđenja, ali ne i promjenu rezultata. Mornar je krenuo agresivnije od rivala. U četvrtom minutu udarac je oprobao Bogdanović, golman nominalnog domaćina Popović se nije dao prevariti.

Tri minuta kasnije iz lijepe situacije šutirao je i mladi Metović, ali je nažalost Barana lopta prohujala pored desne stative. Jedino pravo uzbuđenje do kraja prvog poluvremena dogodilo se u 13. minutu, ali na suprotnoj strani terena.

U solo prodoru bio je napadač Petrovca Zvicer, a nakon njegovog pada u kaznenom prostoru podgorički arbitar Savović se nije oglasio. Na odmor se otišlo bez promjene rezultata.

Uvođenjem ofanzivnog tandema Ivanović – Rotković već nakon pauze bilo je evidentno da strateg Mornara Saša Petrović želi sva tri boda. Prvu priliku u nastavku ipak su imali Petrovčani.

Nakon šestog kornera i intervencije golmana Radanovića, lopta je sitgla do veziste domaćih Šofranca, koji sa sedam-osam metara nije uputio dobar udarac.

Dva minuta kasnije uslijedilo je novo uzbuđenje i prva promjena rezultata. Čelebić je u kaznenom prostoru sapleo napadača mornara Bogdanovića, a za sudiju Savovića ovoga puta nije bilo dileme - odlučno je pokazao na 11 metara.

Sa "kreča" precizan je bio Luka Rotković, koji je na taj način u svom drugom zvaničnom nastupu za Mornar postigao debitantski gol u novom dresu poslije odlaska iz Mladosti.

Uslijedio je period u kojem su Barani na pravi način stečenu prednost čuvali, prijetili iz kontranapada, ali i dozvolili sebi luksuz da od već viđenog naprave veresiju.

Igrao se drugi minut sudijske nadoknade, lopta je nakon centaršuta Čelebića ubačena sa desne strane, makazice u maniru vrhunskih napadača u djeliću sekunde "uhvatio" je mladi Leverda, a za golmana Radanovića poslije takve bravure jednostavno spasa nije bilo.

Moglo je da počne veliko slavlje Petrovčana za važan bod koji su osvojili u "prvom" domaćinskom meču u Podgorici ove sezone.

"Zaista je bilo šta teško komentarisati kada nakon sigurne igre i prednosti koju steknete sredinom drugog poluvremena dozvolite sebi luksuz da primite gol u sudijskoj nadoknadi. Bio je težak i borben meč, znali smo da će odlučivati nijanse, i već vidjeli, nakon naše bolje igre, sva tri boda. Gol je bio fantastičan, ali je nama ostao u ružnom sjećanju", istakao je vidno razočaran pomoćni trener Mornara Zoran Đurašković.

Petrovac - Mornar 1:1

Podgorica – Stadion kampa FSCG. Gledalaca: 500. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Miodrag Brajović (Spuž). Strijelci: Luka Rotković 62. minut (Mornar), Nemanja Leverda 90+2 (Petrovac). Žuti kartoni: Čelebić, Mrvaljević, Ćukić, Leverda (Petrovac), Ivanović, Gačević (Mornar).

Petrovac: Popović 6,5, Radulović 6,5, Čelebić 6, Grbović 6,5, Mrvaljević 6,5, Đukić 6,5, Pejaković 6 (Marković), Golubović 6,5, Jablan 6,5, Zvicer 6,5 (Leverda 7,5), Pepić 6,5 (Šofranac 6,5).

Mornar: Radanović 6,5, Rašović 6 (Ivanović 6,5), Skopljak 6,5, Matić 6,5, Vojvodić 6,5, Krstović 7, Vukmarković 6,5 (Jelenić), Metović 6 (Rotković 7,5), Ćulafić 6,5, Bogdanović 6,5, Gačević 6,5.

Bonus video: