Vacke: Ne moramo da prodamo Levandovskog

"Činjenica da Robert nije bio voljan da produži ugovor znači da će najverovatnije napustiti klub, u najmanju ruku, na kraju sadašnjeg", istakao direktor "milionera"
0 komentar(a)
Levandovski, Foto: BETA/AP
Levandovski, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 03.03.2013. 15:52h

Hans Joakim Vacke, generalni direktor Borusije Dortmund, veruje da postoji šansa da Robert Levandovski potpiše novi ugovor.

“Milioneri” su potvrdili početkom protekle nedjelje da napadač, koji je postigao 16 golova ove sezone, neće potpisati novog ugovora sa klubom, a potojeći mu ističe juna 2014. godine.

Međutim, Vacke tvrdi da to ne znači da je Poljak na izlaznim vratima kluba, odnosno da će ga Borusija prodati kako ne bi otišao bez obeštećenja.

"Pretpostavljam da će Levandovski ostati član Borusije i poslije ove sezone. Činjenica da Robert nije bio voljan da produži ugovor znači da će najverovatnije napustiti klub, u najmanju ruku, na kraju sadašnjeg. Imam veoma dobar odnos sa Robertom, znam da ima dobar karakter. On će dati sve od sebe u svakom meču dokle god bude nosio dres Borusije”, rekao je 53-godišnji Vacke za “German kanal Sport 1”.

Levandovski je u Dortmunda stigao ljeta 2010. godine iz Leh Poznanja za sumu od 4,5 miliona eura, a sada je povezivan sa Mančester junajteda, Bajern Minhenom i Juventusom.

"Mi nužno ne zavisimo od transfera Roberta, ako imamo mogućnost das a njim budemo uspješni naredne sezone. Ove godine smo već zaradili 40 miliona eura od Lige šampiona, što je mnogo više nego što smo ikada mogli dobiti od Robertovog transfera. Međutim, ukoliko će neki klub pošalje veliku ponudu, onda ćemo razmišljati o ponudi. Mi smo slobodni u našoj odluci, ne moramo po svaku cijenu da prodamo Levandovskog”, zaključio je Vacke.

Bonus video: