Šok za Iran: Sardar Azmun sa 23 godine napustio reprezentaciju

Šta se u stvari desilo? Navodno je Azmunu prijećeno smrću u domovini, što se odrazilo na zdravlje majke
198 pregleda 0 komentar(a)
Sardar Azmun Iran Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Sardar Azmun Iran Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.06.2018. 15:15h

Iran je hrabro ispao sa Mundijala, da je iskoristio zicer u 97. minutu protiv Portugala mogao je i da eliminiše evropskog šampiona i senzacionalno ode u osminu finala...

"Persijske zvijezde" su svakako ponosno napustili Rusiju, ali su odmah po povratku kući ostali bez najvećeg asa - napadač Sardar Azmun je saopštio da u 23. godini završava reprezentativnu karijeru!

Azmun, čiji je nadimak persijski Mesi, nije bio strijelac na Svjetskom prvenstvu, a prethodnih desetak dana se suočio sa brojnim kritikama zbog nešto slabijih partija...

"Morao sam da biram između majke i reprezentacije. I izabrao sam", napisao je Azmun na Instagramu.

Šta se u stvari desilo? Navodno je Azmunu prijećeno smrću u domovini, što se odrazilo na zdravlje roditelja.

"Moja majka je nedavno ozdravila nakon teške bolesti i bio sam veoma srećan zbog toga. Nažalost, zbog nekorektnosti određene grupe ljudi i uvreda koje su išle na moj i račun mojih saigrača, bolest se vratila i postala je ozbiljna. Sve to me dovelo u tešku poziciju, ali sam morao da biram i izabrao sam majku", napisao je Azmun.

Tu se nije zaustavio:

"Ovo je najteži trenutak u kojem možete da budete tokom karijere. Igranje za nacionalni tim je nešto posebno, ponosan sam što sam bio dio svega i odluka koju sam donio je bolna. Ali, sada je vrijeme da kažem zbogom reprezentaciji", dodao je napadač Rubina iz Kazanja, koji je u kvalifikacijama za Mundijal postigao 11 pogodaka na 14 utakmica.

Azmun je do sada postigao 23 gola u ukupno 33 utakmice za reprezentaciju. Za Iran je debitovao sa 19 godina i peti je najbolji strijelac u istoriji "persijskih zvijezda".

Ispred njega su čuveni napadač Ali Daei (109), teKarim Bageri (50), Džavad Nekunam (39) iAli Karimi (38).

Bonus video: