Remi u Napulju po mjeri Juventusa

Juventus sačuvao šest bodova prednost nakon remija sa Napolijem (1:1). Kjelini doveo goste u vođstvo, izjednačio Inler. Vučinić promašio veliku šansu za 2:0
3 komentar(a)
Juventus, Foto: Beta/AP
Juventus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.03.2013. 22:11h

Napoli je propustio priliku da zakomplikuje borbu za titulu, Juventus je sačuvao šest bodova prednosti - uzavreli derbi u podnožju Vezuva završio se neriješeno 1:1.

Mirko Vučinić počeo je akciju u 10. minutu, iz koje je “stara dama” povela. Akcija nakon kornera nastavila se briljantim centaršutom Andree Pirla, pravo na glavu Đorđa Kjelinija koji je prvi meč za Juventus nakon dva mjeseca pauze krunisao vrhunskim golom glavom.

Aktuelni šampion je nakon vođstva pokazao zrelost koja ga i odvaja od ostalih timova Serije A. Hladnokrvna igra umirila je fudbalere Napolija, koji nisu dolazili u poziciju da ugroze Bufona. Nedostajao je samo drugo gol Juventusa, a trebalo je da se desi - Vučinić je u 15. minutu zamalo promašio glavom, a u 20. imao zicer za titulu. Izašao je sam da De Santisa nakon dodavanja Vidala, ali je golman Napolija skrenuo njegov udarac u korner.

Na kraju prvog poluvremena stigla je kazna, kada je malo ko očekivao - Inler je šutirao sa 25 metara, Bonući glavom promijenio pravac lopti, ali je gol svejedno bio vrhunski - 1:1.

Uzavrele strasti nakon izjednačenja umalo je crvenim kartonom platio Edison Kavani, koji laktom pogodio Kjelinija, ali mu je sudija Orsato progledao kroz prste...

Napoli je na krilima izjednačenja bio bolji u drugom poluvremenu, šanse su imali Hamšik, Kavani i naročito Džemaili, ali je Juventus odolio...

Duel na dupke punom “San Paolu” imao je neprijatnu uvertiru, jer su domaći navijači kamenom razbili staklo na autobusu koji je prevozio fudbalere Juventusa od hotela do stadiona. Nije bilo povrijeđenih.

Rezultat:

Napoli - Juventus 1:1

Inler 43 - Kjelini 10

Subota:

Milan - Lacio

Nedjelja:

Torino - Palermo

Sijena - Atalanta

Bolonja - Kaljari

Fiorentina - Kjevo

Katanija - Inter

Sampdorija - Parma

Peskara - Udineze

Roma - Đenova

Bonus video: