Rudar protiv „crne beštije”

“Metalurzi” su pobijedili Rudar u finalu Kupa, potom ga porazili u prvenstvu u gostima (3:1), a onda ga još jednom eliminisali iz Kupa!
52 pregleda 2 komentar(a)
Čelik - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Čelik - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.03.2013. 10:43h

Neriješen ishod u prošlom kolu protiv Budućnosti u gostima zadovoljio je fudbalere Čelika. Vremena za detaljne analize gotovo da nije bilo, jer „metalurzi“ žele da nastave pozitivnu seriju. U Nikšić stiže Rudar, još jedan pretedent za najviši plasman.

"Upoznati smo sa manama i vrlinama Rudara. Iako su u prošlom kolu doživjeli neuspjeh na svom terenu sa Petrovcem, opuštanja nema. Igrali su bez nekoliko glavnih karika u timu, i možda je to glavni razlog što su podbacili. Ipak, ne bih se previše bavio gostima, jer puno toga zavisi od nas. Ako odigramo hrabro i ne dozvolimo protivniku da diktira ritam, možemo da računamo na prvu pobjedu u nastavku šampionata Ne treba nam poseban motiv za današnji meč. Samo pobjedama ostajemo u igri za visok plasman", kaže Boris Bulajić, vezista Čelika

Čelik je prošle godine olako izlazio na kraj sa Pljevljacima. “Metalurzi” su pobijedili Rudar u finalu Kupa, potom ga porazili u prvenstvu u gostima (3:1), a onda ga još jednom eliminisali iz Kupa!

Prvenstveni ritam ne ostavlja Pljevljacima mnogo vremena da razmišljaju ne samo o toj lošoj tradiciji, već i o neplanirano izgubljenim bodovima od Petrovca. Iz poraza se mora nešto naučiti, ukapirati gdje se griješilo, greške, kojih je bilo previše, ispraviti i derbi u Nikšiću dočekati sa više discipline, kreativnosti u veznom redu i ideja u ofanzivi.

Tome će, svakako, pripomoći znatno povoljnija situacija u timu nego prošlog utorka. Vraćaju se Vlahović i Brnović koji će poraditi upravo na pomenutoj kreativnosti, ali i Nerić, sa zadatkom da utiče na efikasnost.

"Protiv Petrovca zaista nismo ličili na sebe, a i poremetio nas je nespretno primljeni prvi gol. Kasnije je teško bilo vratiti se. Međutim, to je već prošlost, sada razmišljamo samo o Čeliku i kako da stignemo do dobrog rezultata. Biće teško, ali sam siguran da ćemo pružiti bolju igru nego na premijeri i da imamo kvalitet da ravnopravno pariramo rivalu. Tim prije, što ćemo biti kompletniji. O domaćinu ne treba trošiti previše riječi. Pojačali su se ove zime, zadržali skoro sve najbolje igrače iz prvog dijela sezone, napravili možda i najkvalitetniji sastav u ligi, što su pokazali i protiv Budućnosti. Uz to, igraju pred svojim vjernim i bučnim navijačima. Ali, nema predaje", optimista je iskusni Dušan Nestorović.

Čelik - Rudar

Nikšić - Stadion Čelika. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković, Jovica Tatar (Podgorica). Početak u 14 časova.

Čelik (4-2-3-1): Banović - Dubljević, Radović, Đikanović, Bulatović - Bulajić, Kolev - Zorić, Ristić, Ivanović - Račić.

Rudar (4-4-2): Lakićević - Popović, Nestorović, Alić, Petrović - Brnović, Vlahović, Kaluđerović, Rustemović - Jovanović (Nerić), Stojanović.

Bonus video: