Gigsu novi ugovor, Ferguson planira da bude direktor

"Šta još mogu da kažem o Gigsu, a da već nije rečeno? On je fantastičan fudbaler i veliki čovjek", kazao je engleskim medijima trener Junajteda Aleks Ferguson
0 komentar(a)
Gigs i Ferguson, Foto: Reuters
Gigs i Ferguson, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.03.2013. 12:16h

Rajan Gigs produžio je danas ugovor sa Mančester junajtedom za još godinu dana i ostaće na Old Trafordu do ljeta 2014. godine.

"Šta još mogu da kažem o Gigsu, a da već nije rečeno? On je fantastičan fudbaler i veliki čovjek. Pravi je primjer svima u klubu, pogotovo kada je u pitanju to kako održati visoku formu", kazao je engleskim medijima trener Junajteda Aleks Ferguson.

Gigs će 29. novembra napuniti 40. godina, a sjutra protiv Noriča bi trebalo da da odigra 1.000. meč u karijeri.

Velšanin je do sada u dresu Junajteda osvojio 12 titula prvaka Engleske, dvije Lige šampiona, Svjetsko klupsko prvenstvo i po četiri FA i Liga kupa.

Gigs je na dobrom putu da stigne i do 13. trofeja u Premijer ligi, pošto Junajted trenutno ima 12 bodova više od drugoplasiranog gradskog rivala Sitija.

Inače, Aleks Ferguson je izjavio da planira da nakon završetka trenerske karijere postane direktor kluba.

"Nikako da me se “otarase”. Najvjerovatnije ću postati direktor. Niko ne zna kada ću završiti trenersku karijeru, pa ni ja. Neće mi biti potreban doktor da mi kaže da je došlo vrijeme da se povučem", rekao je Ferguson za magazin "Tventifor7".

On je dodao da postoji ideja da bivši igrači ostanu u klubu i da očekuje, da kada dođe vrijeme, bude konsultovan o njegovom nasljedniku na klupi Junajteda.

"Svi me to pitaju, ali mislim da tu odluku treba da donese klub, ne ja. Kreativnost je važna za svakog trenera. Druga stvar je da ne smije da se mijenja. Posao trenera je da mijenja tim, filozofiju kluba i prilagođava je svojoj", rekao je 71-godišnji Škotlanđanin.

Ferguson je na klupu Junajteda došao 1986. godine i sa klubom je osvojio 37 trofeja - 12 domaćih titula, pet trofeja FA kupa, četiri Liga Kupa, 10 Komjuniti Šilda, jedan UEFA Superkup, Kup pobjednika kupova, Interkontinentalni kup, titulu klupskog prvaka svijeta i dvije Lige šampiona.

Bonus video: