Nant želi ukidanje zabrane transfera

Fifa je zabranila Nantu da godinu dana registruje nove igrače, jer je uprava francuskog kluba navela Ismaela Bangura da u januaru prošle godine raskine ugovor sa Al Nasrijem
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2013. 12:01h

Fudbalski klub Nant zatražio je danas od Suda za sportsku arbitražu (CAS) da obori jednogodišnju zabranu transfera koji mu je nametnula Svjetska fudbalska federacija (Fifa) zbog potpisivanja ugovora sa napadačem Al Nasrija Ismaelom Bangurom.

Fifa je zabranila Nantu da godinu dana registruje nove igrače, jer je uprava francuskog kluba navela Ismaela Bangura da u januaru prošle godine raskine ugovor sa Al Nasrijem. Fudbaler je suspendovan na četiri mjeseca, a ostalo mu je još mjesec dana kazne.

Fifa je odredila da Nant plati Al Nasriju kompenzaciju od 4,5 miliona eura.

Uprava Nanta tvrdi da je Al Nasri prekinuo da isplaćuje platu Banguri i da ga je "odjavio" prije nego što je napustio klub.

CAS je saopštio da se presuda očekuje za "oko četiri mjeseca".

"Nant i fudbaler smatraju da je raskid ugovora sa Al Nasrijem opravdan i da bi trebalo ukinuti zabranu. Takođe i klub iz Dubaija se žalio i tražio uvećanje sume, ali i strožiju kaznu", navodi se u saopštenju CAS.

Sud će uskoro odlučiti da li će, dok traje postupak, odluka o zabrani transfera biti suspendovana.

Bonus video: