Srce vuče ka tituli

"Uspjeli smo po ko zna koji put da se izdignemo iznad problema i da ostvarimo cilj", kazao je Jovan Nikolić, strijelac jedinog pogotka na meču sa Grbljem
59 pregleda 2 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.02.2013. 16:02h

Nakon pobjede nad Grbljem, stanje u nikšićkom prvoligašu je redovno. Izabranici Dragana Radojičića ispunili su proklamovani plan na otvaranju sezone i zahvaljujući velikoj borbenosti upisali prvu trojku koja će im biti dobar podstrek za naredne mečeve.

Uspjeh je utoliko veći kada se zna da Jovović i saigrači pred utakmicu nijesu trenirali tri dana.

"Pribojavali smo se meča sa Grbljem. Poznato je da prvo kolo nastavka šampionata uvijek donosi neizvjesnost. Isto tako pratli su nas problemi danima, zbog dobro poznate situacije u klubu. Međutim, uspjeli smo po ko zna koji put da se izdignemo iznad problema i da ostvarimo cilj. Moram da pohvalim tim iz Radanovića, koji se predstavio kao dobra ekipa".

"Forsiraju pas igru i žele da se nadigravaju. Na našu sreću rano smo postigli gol, a zahvaljujući spretnosti Janjuševića sopstveni smo sačuvali. Svakako da je izostala ljepota u našoj igri, ali ima vremena da sve dođe na svoje mjesto. Istina je da smo veći dio igre imali igrača više u polju. Mnogi su očekivali da ubjedljivije dobijemo, ali zadovoljni smo i minimalnom pobjedom", kazao je Jovan Nikolić, strijelac jedinog pogotka na meču sa Grbljem.

Na startu šampionata Sutjesci su dobro došli rezultati rivala koji pretenduju na visok plasman. Ipak, kako kažu, ne žele da prate druge, jer su oni ti koji kolo vode.

"Mi se spremamo od utakmice do utakmice. Idemo korak po korak, a šta će nam to donijeti - vidjećemo. Daleko od toga da je nešto odlučeno. I prije početka isticao sam da četiri tima imaju podjednake šanse da prvi prođu kroz cilj. Isto mislim i sada. U odnosu na prvi dio, ekipe iz donjeg doma su kvalitetnije i nikom neće biti lako da ih savlada. Posljednji uspjeh dobro nam je došao i zbog atmosfere i zbog mira u kući. Grbalj je arhiviran, jer nas već za dva dana očekuje novi meč", kaže Nikolić.

A novi protivnik Sutjeske u subotu je Mogren. Nikšićani su u proljećnom šampionatu potvrdili da im primorske ekipe „leže“, pa se može očekivati dobar rezultat i na Lugovima.

"Naučeni smo da na svakom meču idemo na pobjedu. To se pokazalo kao ispravno. Sve rivale cijenimo, respektujemo, ali najviše vjere imamo u sebe. Mogren je na otvaranju sezone pokazao da ima kvalitet. Vjerujem da ćemo do početka meča otkloniti nedostatke uočene na posljednjem meču i da ćemo biti na visini zadatka", zaključio je Nikolić.

Legle dvije plate

„Požar“ koji je trajao gotovo od početka pripremnog perioda juče je ugašen. Naime, igračima i stručnom štabu Sutjeske uplaćene su po dvije od zaostalih šest mjesečnih zarada.

"Igrači su dobili novac. Obećanje o izmirenju obaveza je bilo zaključno sa petkom, ali smo dio obaveza ispunili već danas i isplatili dvije plate", rekao je agenciji Mina predsjednik Sutjeske Mitar Matijašević.

Fudbaleri Sutjeske su zbog neisplaćenih obaveza rukovodstva kluba u subotu počeli štrajk, koji je prekinut u utorak neposredno pred utakmicu.

Bonus video: