Petrovčani šokirali Rudar

Igra Pljevljaka na nešto je ličila samo u prvih petnaestak minuta, kada su ubacivanjem sa strane zaprijetili Igumanović u 2. i Rustemović u 4. minutu, a Stojanović, odnosno Sekulić kasnili na centaršuteve
56 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Peco Rakojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nikola Peco Rakojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.02.2013. 09:23h

Iako nisu blistali, Petrovčani su bez većih problema slavili u Pljevljima protiv, najblaže rečeno, indisponiranih fudbalera Rudara.

Konačan rezultat možda je iznenađenje samo za one koji nisu bili pod Golubinjom. A oni koji jesu, vidjeli su desetkovan, ali i vrlo slab Rudar, i Petrovac koji je objeručke prihvatio poklone domaćina. Naročito mladog Alića u 24. minutu, kada je uradio nešto što ne smiju da rade štoperi. Nepotrebno je driblao ispred svog šesnaesterca, Jablan mu oduzeo loptu i potom rutinski matirao Lakićevića.

Bio je to detalj koji je, iako u ranoj fazi meča, čini se i odlučilo pobjednika. „Rudari“ do kraja utakmice nisu uspjeli da se oporave, dok je gostima ostalo dovoljno prostora da se razmahnu, iskoriste iskustvo da rutinski čuvaju minimalnu prednost i da je početkom nastavka udvostruče za zaslužen trijumf.

"Pristup nije bio najbolji, iz toga je proisteklo i ono petljanje i soliranje gdje ga ne smije biti, što nas je na kraju koštalo poraza. Međutim, i takve se situacije dešavaju u fudbalu, ostaje da igrači izvuku pouke i da u narednim utakmicama nadoknade što su ovog puta propustili", kazao je trener Rudara, Nikola Rakojević.

Igra Pljevljaka na nešto je ličila samo u prvih petnaestak minuta, kada su ubacivanjem sa strane zaprijetili Igumanović u 2. i Rustemović u 4. minutu, a Stojanović, odnosno Sekulić kasnili na centaršuteve. I onda je došao taj 24. minut...

U nastavku ništa novo. Gosti su izdržali blagi pritisak domaćina, sačekali trenutak za munjevitu kontru u 57. minutu i stigli do ubjedljivih i nedostižnih 0:2. Radulović je prošao po desnoj strani i kao rukom pronašao usamljenog Jablana u kaznenom prostoru Rudara. Uslijedio je precizan udarac glavom i neminovna egzekucija.

"Znali smo da je Rudar oslabljen, ali to ne umanjuje naše zadovoljstvo igrom i trijumfom. Sačekali smo svoju šansu, dobili poklon sredinom prvog poluvremena i kasnije još jednim golom Jablana riješili meč", riječi su stratega Petrovca Milorada Malovrazića.

RUDAR - PETROVAC 0:2

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 500. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Srđan Korać (Bar), Dejan Pavićević (Podgorica). Strijelac: Jablan u 24. i 57. minutu. Žuti kartoni: Damjanović, Stojanović, Nestorović, Jeknić i Bambur (Rudar), Čelebić, Marković i Vujačić (Petrovac).

Rudar: Lakićević 6,5, Alić 5, Jeknić 5,5, Damjanović 5,5, Nestorović 5,5, Sekulić 5, (Popović), Rustemović 5 (Bambur), Jovanović 5 (Šljivančanin), Kaluđerović 6, Igumanović 6, Stojanović 5.

Petrovac: Popović -, Radulović 6, Čelebić 6, Grbović 6,5, Mrvaljević 6, Đukić 6, Golubović 6, Pejaković 5,5 (Marković), Zvicer 6 (Vujačić), Jablan 7,5 (Pepić), Muhović 5,5.

Bonus video: