Zeta bez problema savladala Lovćen

Ispostavilo se da je domaćinu za siguran trijumf bilo dovoljno nadahuto izdanje u prvom poluvremenu
0 komentar(a)
Zeta Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Zeta Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.02.2013. 10:08h

Zeta je bez problema slavila u derbiju začelja (2:0) protiv Lovćena i osvojila važne bodove u borbi za opstanak.

Sa druge strane, Cetinjani su dodatno zakomplikovali ionako tešku situaciju i ostali prikovani za dno tabele.

Ispostavilo se da je domaćinu za siguran trijumf bilo dovoljno nadahuto izdanje u prvom poluvremenu.

Pobjedu je najavio novi napadač Vlaisavljević, koji je iskoristio asistenciju Brnovića, i preciznim šutem sa 13-14 metara pronašao suprotan ugao Dragojevićevog gola. Na drugoj strani, Vujović je u 32. minutu bio u dobroj poziciji ali je udarcem glavom pogodio domaćeg golmana Ivanovića.

Cetinjanima je presudio Novović četiri minuta prije kraja prvog poluvremena - bek Zete je iz “slobodnjaka” elegantno prebacio živi zid i matirao ne baš najbolje postavljenog golmana gostiju. U prvom dijelu je još Burzanović zaprijetio, ali je golman Cetinjana bio siguran u 44. minutu.

U nastavku - drugačija slika, Lovćen je napadao, ali dosta jalovo...

Najzanimljiviji pokušaji viđeni su u finišu - korpulentni špic domaćina Orlandić zaprijetio je udarcem glavom u 83. minutu, dok je nekoliko minuta kasnije na drugoj strani izblokiran šut gostujućeg napadača Đurišića.

"Prva utakmica je uvijek najteža, ali ostvarili smo cilj, zabilježili važnu pobjedu. Na vrijeme smo postigli golove, a imali još nekoliko prilika u prvom poluvremenu. U nastavku smo pali u igri, ali protivnik to nije iskoristio", rekao je Darko Šuškavčević, trener Zete.

Nakon poraza na proljećnoj premijeri, fenjeraš Lovćen zaostaje čak deset bodova za najbližim rivalima...

"Nismo bili na nivou kao na prijateljskim mečevima. Primili smo golove iz sopstvenih grešaka, a nismo imali ni završni pas. To je problem za ovu ekipu, jer gajimo pas-igru. No, trenirali smo na vještačkoj podlozi, a razlika između ovoga i plastike je, ipak, velika... Idemo dalje, ima još dosta da se igra. Postoji mogućnost da se spasimo", kazao je Mojaš Radonjić, trener Lovćena.

ZETA - LOVĆEN 2:0

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 500. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković, Nikola Radulović (Podgorica). Strijelci: Vlaisavljević u 17. i Novović u 41. minutu. Žuti kartoni: Brnović, Orlandić (Zeta).

Zeta: Ivanović -, Došljak 6, Kaluđerović 6,5, Cavnić 6,5, Novović 7, Brnović 7, Burzanović 6,5, Kalačević 6 (Otašević), Vlaisavljević 7 (Kukuličić), Boljević - (M. B. Radulović 6,5), Orlandić 6,5.

Lovćen: Dragojević 5,5, Mirković 5,5, Dušak 5,5, Tatar 5,5, V. Martinović 5,5 (Radunović 5,5), I. Martinović 5,5 (Marković 5,5), Hočko 6, Halilović 5,5 (Bogdanović), Radović 5,5, Vujović 5,5, Đurišić 5,5.

Bonus video: