Fenomen Rajan Gigs

Gigsu tako još jedan zvanični meč nedostaje da uđe u „klub hiljadu”, a sigurno je samo da će ga upisati igrajući za Mančester junajted.
59 pregleda 2 komentar(a)
Rajan Gigs, Foto: Beta/AP
Rajan Gigs, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.02.2013. 11:59h

Karijera za divljenje, 33 trofeja i čak 999 utakmica od 1990. godine do danas najbolje mogu da odslikaju ko je Rajan Gigs - fenomen iz Kardifa, igrač koji je odavno pobio sve prognoze i istrajao duže nego što mu je iko predviđao.

Gigsu tako još jedan zvanični meč nedostaje da uđe u „klub hiljadu”, a sigurno je samo da će ga upisati igrajući za Mančester junajted.

Ovaj 39-godišnji fudbaler je bio strijelac u subotu protiv Kvins Park Rendžersa, a do sada je odigrao 931 meč za „đavole”, 64 puta je branio boje reprezentacije Velsa, a četiri puta Velike Britanije.

GOLMANI

Handanović (Inter) - „Kolos Handanović”, napisao je „Medijaset” nakon vrhunske predstave slovenačkog čuvara mreže protiv Milana. Jedanaest miliona eura, koliko je Inter platio Udinezeu za njega, obična su sitnica...

Hart (Mančester siti) - Frank Lampard i ne promašuje tako često penale. Hart mu je, međutim, prije dva dana na „Etihadu” pokvario učinak.

ODBRANA

Rafael (Mančester junajted) - imao je tek godinu kada je Gigs debitovao za Junajted u ligi, a svega tri kada je Velšanin 1994. godine posljednji put, do subotnje utakmice, dao gol na „Loftus roudu”.

De Šiljo (Milan) - „rosoneri” imaju čudo od beka. Inter je zaustavio mladog fudbalera tek kad je veteran Havijer Zaneti stao na njegovu stranu.

Debiši (Njukasl) - nije dao gol Sautemptonu, ali je menadžer „svraka” Alan Pardju priznao da ga je Francuz „oborio s nogu”.

Matip (Šalke) - univerzalac Šalkea je bio zadužen za golove (postigao je oba u pobjedi) u teškom meču protiv Fortune iz Dizeldorfa.

SREDINA

Gigs (Mančester junajted) - mnogi se pitaju kakva bi to tek karijera bila da je možda rođen u nekoj fudbalski razvijenijoj zemlji od Velsa.

Skeloto (Inter) - Argentinac se pretvorio u džokera u milanskom derbiju i trzajem glavom donio bod koji Inter po prikazanom nije zaslužio.

Kasorla (Arsenal) - postao je prvi igrač Arsenala od sezone 1999/2000. koji je u debitantskoj sezoni dao makar 10 golova.

Torosidis (Roma) - ostala je dilema da li je gađao da postigne gol protiv Atalante ili ne, ali je to i manje važno - Grk je donio tri velika boda probuđenoj „vučici”.

Bekam (PSŽ) - debitovao je u dresu Parižana i taj podatak je za francuske i svjetske medije jednako važan kao i pobjeda „svetaca” nad velikim rivalom Marsejom. Popularnost je čudo.

Ture (Mančester siti) - agresivnošću je došao do lopte, a onda odbranu Čelzija predriblao i lagano matirao Petra Čeha.

NAPAD

Berbatov (Fulam) - njemu su evrogolovi srednje ime. S kakvim repertoarom raspolaže vidjelo se u subotu protiv Stouka na „Krejven kotidžu”.

El Šaravi (Milan) - njegov dodir klase i gol Handanoviću je usmjerio derbi onako kako su htjeli „rosoneri”. Sve do pogotka Skelota koji je šokirao sve...

Livaja (Atalanta) - potencijal je najavio u Interu, a sada s velikom minutažom u Bergamu potvrđuje da je igrač koji ima budućnost. Livaja je bio dvostruki strijelac protiv Rome.

Gomes (Bajern) - iako je dao dva gola Verderu, situacija se nije promijenila, jer je Mario Mandžukić prva opcija u napadu Jupa Hajnkesa.

Falkao (Atletiko Madrid) - serija Atletika na „Kalderonu” i dalje traje. Protiv Espanjola je dovoljan bio i penal koji je Kolumbijac pretvorio u tri boda.

Iguain (Real Madrid) - konačno pogađaju i Realovi napadači.

Lukaku (VBA) - kako stvari stoje, Čelzi će morati da mu stvori prostor naredne sezone. Belgijanac je već dao 12 golova u Premijer ligi.

Bonus video: