Realov posljednji trzaj u Španiji

Barselona kao favorit dočekuje revanš polufinala Kupa kralja, prvi od dva duela u svega pet dana koji će odigrati veliki rivali
0 komentar(a)
Barselona - Real Madrid, Foto: Reuters
Barselona - Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2013. 12:58h

Real Madrid je ove sezone već izgubio jedan veliki trofej, a drugi domaći je u vazduhu makar do večeras.

Barselona kao favorit dočekuje revanš polufinala Kupa kralja, prvi od dva duela u svega pet dana koji će odigrati veliki rivali (derbi u Primeri se igra u subotu u Madridu), makar zbog činjenice da je domaćin i da je postigla gol u prvoj utakmici koja je odigrana pretposljednjeg dana januara (1:1).

Dakle, Realova priprema za revanš meč Lige šampiona protiv Mančester junajteda nije mogla da bude teža, a Žoze Murinjo je, da bi izbjegao pritisak u Barseloni, riješio da madridska ekspedicija u glavni grad Katalonije stigne tek na dan utakmice, piše „Marka”.

"Biće to potpuno drugačija utakmica od svih dosadašnjih koje smo odigrali protiv Barselone. Radi se o velikom rivalu, a na nama je da pokušamo da odigramo najbolje što možemo i da izvučemo željeni rezultat", rekao je Portugalac.

Murinjo, međutim, ne bi bio to što jeste kada ne bi zapalio vatru uoči derbija. Trenera Reala je isprovociralo pitanje novinara da prokomentariše izjavu privremenog trenera Barselone Đordija Roure, koji je kritikovao ranije suđenje Undijana Maljenka, arbitra večerašnjeg dvoboja.

"Ja bih se radije držao sportskih lekcija koje smo naučili od Barselone u prošlosti, a to je da ne pričamo o sudijama i da ne vršimo pritisak na njih, da ne tražimo kartone za svoje suparnike i da ne pokušavamo simuliranjem da iznudimo opomene za protivničke igrače. I naravno, da igramo fudbal, što Barselona radi vrlo dobro",bio je u svom stilu pun ironije Murinjo.

Barselona u posljednja tri meča nije pobijedila Real (dva remija i poraz), a u posljednjih šest utakmica je slavila samo jednom (dva puta slavio Real, uz tri remija). Lionel Mesi priziva da se ta serija prekine baš večeras i da se obezbijedi finale, samim tim i prilika da se brani trofej.

"Zanima nas samo plasman u finale, ne želimo da se odreknemo ovog trofeja. Moguće kalkulacije? Ako budemo kalkulisali, ispadamo. Ne znam kako neko može da pomisli da za nas postoje važnije utakmice od one sa Realom, bez obzira na to što u narednom periodu imamo ozbiljne zadatke u svim takmičenjima - istakao je Mesi, sa 17 golova najbolji strijelac Barse u istoriji „el klasika”.

Opet se sve vrti oko njega i Kristijana Ronalda - portugalski as je dao sedam pogodaka u sedam posljednjih mečeva sa Barsom.

Vjerovatni sastavi - Barselona (4-3-3): Valdes - Dani Alveš, Pike, Pujol, Alba - Ćavi, Buskets, Fabregas - Pedro, Mesi, Inijesta.

Real Madrid (4-2-3-1): Lopes - Arbeloa, Pepe, Ramos, Koentrao - Kedira, Alonso - Di Marija, Ozil, Ronaldo - Benzema.

Bonus video: