Oslabljeni Rudar ne traži alibi

Rakojević vjeruje da momci koji istrče na solidan teren u Pljevljima, mogu ispuniti cilj i obradovati navijače. Pod uslovom da budu borbeni i disciplinovani kao jesenas
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo Prelević
Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.02.2013. 11:23h

Rudar će na proljećnoj premijeri pred sobom imati dva problema. Prvi se odnosi na iskusnog, tvrdog i uvijek neugodnog rivala, koji je pod Golubinjom često znao da namuči Pljevljake, a drugi na činjenicu da će se gostima suprotstaviti desetkovan sastav, bez nekoliko standardnih prvotimaca, prinuđenih da odrađuju parne žute kartone. Međutim, svi izgovori su praktično zabranjeni. Jer, i kvalitet, i domaći teren, pa i ovogodišnje ambicije, četi Nikole Rakojevića ostavljaju samo jedan mogući izbor - trijumf.

"Jasno je da veoma oslabljeni ulazimo u utakmicu, jer se zna koliko nam znače Brnović i Vlahović, takođe i Nerić. Njihov izostanak samo je dodatno „podgrijao“ ionako lošu kadrovsku situaciju sa kojom se konstantno mučimo. Ali, pošto iz ove kože ne možemo, ostaje nam da zbijemo redove, da potvrdimo dobar zimski rad i sve one dobre igre i rezultate sa priprema u Budvi, i da na kraju uspješno preskočimo prvu prepreku. I to vrlo tešku prepreku, bez obzira što i Petrovčani, kako čujem, imaju određenih kadrovskih poteškoća - kaže strateg pljevaljskog prvoligaša.

Rakojević vjeruje da momci koji istrče na solidan teren u Pljevljima, mogu ispuniti cilj i obradovati navijače. Pod uslovom da budu borbeni i disciplinovani kao jesenas.

"Nema razloga da tako ne bude. Uostalom, to je nešto po čemu je Rudar prepoznatljiv, i što ća nam, vjerujem, u značajnoj mjeri neutralisati izostanak bitnih fudbalera. Kako god, optimista sam i nadam se dobrom startu i prvi, vrlo važnim bodovima" zaključio je Rakojević.

Po starom dobrom običaju Petrovčani su na pravi način iskoristili zimski pripremni period da što bolje dočekaju proljećna iskušenja. I ovoga puta, velikih i bombastičnih transera praktično da ih nije bilo iako će za četu Milorada Malovrazića veliki problem predstavljati odlazak jednog od najboljih igrača u prethodne dvije sezone Nenada Jovanovića. Ipak, i pored toga, stigle su dostojne zamjene iz Lovćena Pejaković i Perutović. Na gostovanje u Pljevlja jakom rivalu koji će sigurno ići na sva tri boda ne odlaze bez želje da ostanu neporaženi.

"Znamo da nas čeka teško gostovanje moćna ekipa koja uvijek i u svakom trenutku zna šta hoće i želi. Tako će biti i ovoga puta. Siguran sam da neće kalkulisati već će u ranoj fazi pokušati da postignu gol i na taj način već tada riješi pitanje pobjednika. Međutim, imamo i mi svoje adute", naglasio je trener Petrovca, Milorad Malovrazić.

Petrovac će biti oslabljen neigranjem povrijeđenih Lakića i Mihailovića i još uvijek rovitog Perutovića. U timu već duže nema mladog Gazivode a izostaće i pouzdani vezista Šofranac zbog parnih kartona.

RUDAR - PETROVAC

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Srđan Korać (Bar), Dejan Pavićević (Podgorica). Početak u 14 časova.

(Rudar 4-4-2): Vukliš - Jeknić, Damjanović, Alić, Nestorović - Kaluđerović, Rustemović, Sekulić, Igumanović - Jovanović, Stojanović.

Petrovac (4-4-2): Popović - Radulović, Čelebić, Mrvaljević, Grbović - Đukić, Golubović, Pejaković (Leverda), Muhović - Zvicer, Jablan.

Bonus video: