Otvorenog garda sa svima, pa ko koga nokautira

Trener Lovćena Mojaš Radonjić najavio je pomalo u šali da će njegov tim u drugom dijelu sezone igrati u “Tajson sistemu” - otvorenog garda sa svim rivalima, pa ko koga nokautira
51 pregleda 0 komentar(a)
Rudar-Lovćen, Foto: Vesko Belojević
Rudar-Lovćen, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.02.2013. 11:17h

Prvi proljećni meč sa Lovćenom na Trešnjici od velike je važnosti za Zetu koja će u nastavku sezone voditi bitku za opstanak. Ekipa iz Golubovaca će već na premijeri morati da se pokaže protiv jednog od direktnih konkurenata...

"Biće mnogo teško u prvom zvaničnom meču po izlasku iz pripremnog perioda. Sve ćemo učiniti da dobijemo utakmicu, imali smo i dobre pripreme. Cilj je da u predstojećoj polusezoni izborimo opstanak. Dobro smo odigrali posljednji pripremni meč protiv rivala iz Kazahstana, a ukoliko budemo imali takav pristup - ne brinem se za rezultat. Lovćen, naravno, zaslužuje sve pohvale, a njihovi rezultati u pripremnom periodu pokazuju da su dobro radili", rekao je Darko Šuškavčević, trener Zete.

Domaćin ne može da računa na beka Miloša M. Radulovića (kartoni), dok je neizvjestan nastup rovitog Balše Božovića.

Trener Lovćena Mojaš Radonjić najavio je pomalo u šali da će njegov tim u drugom dijelu sezone igrati u “Tajson sistemu” - otvorenog garda sa svim rivalima, pa ko koga nokautira.

“Problem” je što šala nije daleko od istine - Cetinjani su posljednji na tabeli, sa čak sedam bodova manje od pretposljednjeg tima, pa u nastavku sezone bukvalno nemaju šta da izgube. Igrom slučaja, pretposljednji tim na tabeli je Zeta, današnji rival Lovćena.

"Ako gledamo objektivno, oni su u velikoj prednosti. Imaju više bodova, imaju domaći teren. Prijetiti bilo kojem rivalu, a ne samo Zeti, u ovom trenutku je nerealno. Zaostajemo zaista puno. Ali, sa druge strane, svjesni smo da više nemamo šta da izgubimo, pa ćemo u svakom meču igrati na pobjedu, kako bismo smanjili zaostatak za rivalima", kaže Radonjić.

Drugi problem je teren na Trešnjici, i ne samo to što će biti u lošem stanju...

"Cijele pripreme trenirali smo na plastici, jer vremenski uslovi nisu dozvolili drugačije. Danas ćemo prvi put istrčati na travu, ali vjerujem da se sa takvim problemima susrijeću i drugi timovi", ističe Radonjić.

ZETA - LOVĆEN

Golubovci - Stadion Trešnjica. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković, Nikola Radulović (Podgorica). Početak u 14 časova.

Zeta (4-3-2-1): Ivanović - Došljak (M. B. Radulović), Cavnić, Kaluđerović, Novović - Burzanović, Brnović, Kalačević (Božović) - Boljević, Vlaisavljević - Orlandić.

Lovćen (4-3-2-1): Dragojević - Mirković, V. Martinović, Dušak (Vušurović), Tatar (Vujović) - Hočko, I. Martinović (Marković), B. Radović - Halilović (Bogdanović), Đurišić - Vujović (Draganić).

Bonus video: