Murinjo: Barsa nas je naučila da ne pričamo o sudijama i da ne simuliramo

„Naučili smo od Barselone da ne pričamo o sudijama i da ne vršimo pritisak na njih, da ne tražimo kartone za svoje suparnike”, cinično je poručio Mu
5 komentar(a)
Murinjo i Mesi, Foto: Beta/AP
Murinjo i Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.02.2013. 16:15h

Trener Real Madrida Žoze Murinjo pojavio se na konferenciji za novinare nakon posljednjeg treninga uoči puta u Barselonu na revanš polufinala Kupa kralja.

Španski giganti su remizirali u prvom meču (1:1), sjutrašnji okršaj na „Kamp nouu” će odlučiti putnika u finale.

„Biće to potpuno drugačija utakmica od svih dosadašnjih koje smo odigrali protiv Barselone. Radi se o velikom suparniku, a na nama je da pokušamo da odigramo najbolje što možemo i da izvučemo željeni rezultat”, rekao je Portugalac.

Specijalni se kratko osvrnuo na status Ćavija Alonsa i Karima Benzeme, koji su imali problema sa povredama.

„Trenirali su dobro i biće spremni za utakmicu”.

Novinari su potom pitali Murinja za komentar izjave privremenog trenera Barselone Đordija Roure, koji je kritikovao ranije suđenje Undijana Maljenka, arbitra sjutrašnjeg dvoboja.

„Ja bih se radije držao sportskih lekcija koje smo naučili od Barselone u prošlosti, a to je da ne pričamo o sudijama i da ne vršimo pritisak na njih, da ne tražimo kartone za svoje suparnike i da ne pokušavamo simuliranjima da iznudimo opomene za suparničke igrače. I naravno, da igramo fudbal, što Barselona radi vrlo dobro”, cinično je poručio Mu.

Za kraj je 50-godišnji stručnjak prokomentarisao desetak teških dana koji su pred njegovim igračima - dva „el klasika” i revanš osmine finala Lige šampiona u Mančesteru protiv Junajteda.

„Takve utakmice svako želi da igra. Volim teške mečeve. Spremni smo i radujemo se velikim okršajima”, zaključio je Murinjo.

Bonus video: