Mihajlović: Kome smeta pritisak neka se ne bavi fudbalom

„Utakmica sa Hrvatskom je fudbal, a ne rat, i neće biti nikakav problem. Mi imamo mlad tim, ali to nema nikakve veze i igrači će meč sa Hrvatima podnijeti kako treba”, kaže Mihajlović
2 komentar(a)
Mihajlović, Foto: Beta/AP
Mihajlović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.02.2013. 12:54h

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da igrač koji ne može da podnese pritisak utakmice kakva će biti sa Hrvatskom, ne treba ni da se bavi fudbalom.

„Utakmica sa Hrvatskom je fudbal, a ne rat, i neće biti nikakav problem. Mi imamo mlad tim, ali to nema nikakve veze i igrači će meč sa Hrvatima podnijeti kako treba”.

„Onaj ko ne može da podnese pritisak i ne treba da se bavi fudbalom. Nek' ide u kancelariju da radi nešto drugo”, rekao je Mihajlović za agenciju Beta.

Srbija će 22. marta gostovati u Zagrebu, protiv Hrvatske, u 5. kolu grupe A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

„Moji igrači moraju da vjeruju u sebe i da znaju koliko vrijede. Volio bih kada bismo mogli svake sedmice da igramo takve utakmice, sa takvim protivnicima, punim stadionima, jer samo tako fudbaleri mogu što prije da sazru”, kazao je Mihajlović.

On je istakao da uglavnom ima startnu postavu tima protiv Hrvatske, ali do meča mnogo šta može da se promijeni.

„Imam u glavi ko bi mogao da igra, ali ima još mjesec do utakmice. Ko zna ko će se u međuvremenu povrijediti, ko će igrati u kontinuitetu”.

„Može mnogo toga da se promijeni, ali ne sumnjam da će oni koji izađu na teren dati sve od sebe”, rekao je Mihajlović.

Srbija poslije četiri kola zauzima 3. mjesto na tabeli grupe A sa četiri boda, šest manje od vodećih Belgije i Hrvatske.

Bonus video: