Džeko: Vratiću se u Bundes ligu, ali ne znam kada

„Sviđa mi se Premijer liga, ali vratiću se u Bundes ligu. Ostajem pri tome, samo ne znam kada će se to dogoditi”, rekao je Džeko
0 komentar(a)
Edin Džeko, Foto: Getty Images
Edin Džeko, Foto: Getty Images
Ažurirano: 25.02.2013. 13:29h

Edin Džeko dao je intervju za njemački „Kiker”, u kojem je izrazio želju da se jednog dana vrati u Bundes ligu, gdje je briljirao u dresu Volfsburga.

Odlični napadač je lani osvojio titulu sa Mančester sitijem, ali se ove sezone stvari ne razvijaju tako dobro.

„Građani” zaostaju velikih 12 bodova za Mančester junajtedom u Premijeršipu, a u Ligi šampiona su ispali već u prvom krugu, u grupi sa Borusijom Dortmund, Real Madridom i Ajaksom.

„Teško je objasniti zašto se to dogodilo. Moramo, ipak, da znamo da ni toliko sjajnih igrača u ekipi nije garancija pobjeda. Ligu šampiona treba shvatiti ozbiljno”, istakao je Džeko

Reprezentativac BiH je potvrdio da je impresioniran nastupima Borusije u elitnom takmičenju.

„Borusija može jako daleko, čak i do finala. To joj i želim. Ako je bila prva u grupi sa Realom i nama, očito je da može da pobijedi sve”.

Nezaobilazna tema je, svakako, bila i priča o njegovom dolasku upravo u Dortmund, koja se posljednjih sedmica pominje u engleskim i njemačkim medijima.

„Puno toga je napisano, a da je sve to što se piše tačno, već bih igrao za Bajern ili Milan. Nije istina da sam se sastao sa predstavnicima Borusije, a ako me hvali Jirgen Klop, koji je jedan od najboljih trenera u Evropi, naravno da sam srećan zbog toga”.

Nedavno je u razgovoru za „Miror” Džeko izrazio veliku ljubav prema Bundes ligi, što je potvrdio i za „Kiker”.

„Sviđa mi se Premijer liga, ali vratiću se u Bundes ligu. Ostajem pri tome, samo ne znam kada će se to dogoditi”.

Džeko u posljednje vrijeme mahom ulazi u igru sa klupe i priznaje da mu se to ne dopada.

„Ne želim da budem džoker, jer mislim da uvijek mogu igrati od početka. Ali, naravno da ću uvijek davati sve za ekipu, čak i kad sam zamjena”.

„Osjećam li da trener Manćini ima povjerenja u mene? Ponekad da, ponekad ne. Ali, naš je odnos u redu”, zaključio je Džeko.

Baloteli se ponekad previše zabavlja

Zanimljivo, 26-godišnjak iz Sarajeva nakon odlaska Marija Balotelija u Milan igra manje, iako više nema njegovog glavnog konkurenta.

„Mario je napravio dobar potez, jer će više igrati i moći će da pokaže koliko je dobar. On je zabavan momak, ali ponekad se previše zabavlja. S njim nikad nije dosadno. Ima puno potencijala, ali ga još nije do kraja realizovao”, naglasio je Džeko.

Bonus video: