Švajcarci odradili posao, i bod sa Kostarikancima je bio dovoljan

Švajcarci će u narednom meču biti oslabljeni - duel sa Šveđanima će preskočiti Fabijan Šer i Stefan Lihtštajner zbog parnih kartona
2 komentar(a)
Švajcarska Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Švajcarska Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.06.2018. 20:21h

Švajcarska je odigrala utakmicu mirnijeg tempa i to joj je bilo dovoljno za remi.

Cilj je, ipak, ispunjen - odigrala je 2:2 sa Kostarikom i sa druge pozicije ide u osminu finala.

Naredni rival "sajdžijama" je Švedska, prvoplasirana ekipa grupe F, a taj meč se igra 3. jula u Sankt Peterburgu.

Švajcarska je povela u 31. minutu golom Blerima Džemailija na pas Brila Emboloa, a prvi pogodak na turniru Kostarikanci su dali u 56. kada je pogodio Kendal Vaston.

Tim Vladimira Petkovića je vratio prednost u finišu preko Josipa Drmića, a konačan rezultat je postavio Brajan Rusi iz penala u 93. minutu.

Švajcarci, međutim, u osmini finala neće biti kompletni - duel će preskočiti Fabijan Šer i Stefan Lihtštajner zbog parnih kartona.

ŠVAJCARSKA - KOSTARIKA 2:2

Nižnji Novgorod - Stadion "Nižnji Novgorod". Gledalaca: 43.319. Sudija: Klemen Turpan (Francuska). Strijelci: Džemaili u 31, Drmić u 88. za Švajcarsku, Vaston u 56. i Ruis u 93. minutu iz penala za Kostariku. Žuti kartoni: Lihtštajner, Zakarija, Še (Švajcarska), Gamboa, Kempbel, Vaston (Kostarika).

Švajcarska: Zomer, Lihtštajner, Šer, Akanđi, Rodriges, Behrami (60. Zakarija), Džaka, Šaćiri (81. Lang), Džemaili, Embolo, Gavranović (69. Drmić).

Kostarika: Navas, Akosta, Gonsales, Vaston, Gamboa (90+3. Smit), Ovijedo, Borhes, Guzman (90+1. Asofeifa), Kolindres (81. Valas), Ruis, Kembel.

Bonus video: