Skeloto pokupio slavu ispred El Šaravija

Junak "crno-plavih" je iznenađujuće Ezekjel Skeloto - rezervista koji je pogodio glavom samo dva minuta nakon što je zamijenio Estebana Kambijasa
3 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2013. 22:14h

Dominacija Milana u prvih 50 minuta milanskog derbija je bila toliko izražena da je pravo čudo kako je Inter imao samo gol minusa.

Ali, fudbal je takav, u slučaju "rosonera" večeras čak i surov - veliki gradski derbi je završen bez pobjednika (1:1).

Junak "crno-plavih" je iznenađujuće Ezekjel Skeloto - rezervista koji je pogodio glavom u 71, samo dva minuta nakon što je zamijenio Estebana Kambijasa.

Euforični navijači Intera bi rekli da je Andrea Stramaćoni pogodio sve sa izmjenom, a oni realniji da vjerovatno nije ni imao izbora sem da počne da rizikuje i da se nada da će mu se isplatiti...

"Moje suze nakon gola su emotivna reakcija. One najbolje govore kako se osjećam - u prvom derbiju sam dao gol, pred Interovim navijačima. To treba doživjeti...", rekao je Skeloto, kojem je gol Milanu tek 11. u karijeri, iako je krilo.

Interova nemoć

Milan je u prvom poluvremenu poveo preko Stefana El Šaravija, a odmah nakon toga imao dvije velike šanse da riješi meč - oba puta je uspješniji od Marija Balotelija bio Samir Handanović, spasilac Intera, kao i mnogo puta ove sezone.

Po starom fudbalskom pravilu, Milan je kazna morala da stigne, a možda su za to krivci i sam Alegri i njegovi igrači, jer su počeli da čuvaju rezultat, smanjili tempo i omogućili Interu da počne da igra.

Koliko je Inter bio nemoćan i koliko mu je značio gol Skelota vidjelo se na koji ga je način slavio Havijer Zaneti - čovjek koji je sinoć odigrao 39. uzastopni milanski derbi (46. u karijeri) trčao je 50 metara s rukama uvis ka klupi i slavio u pravcu navijača.

Strama: Kakav karakter

Stramaćoni je nakon utakmice veličao karakter svoje ekipe.

"Milan je odigrao veliko prvo poluvrijeme, a onda smo se vratili na teren i pokazali karakter koji nam je donio bod. Šta sam im rekao u poluvremenu? Kao trener sam morao da reagujem jer je moja ekipa patila. Možda sam dao doprinos, ali ovo je rezultat koji su zaslužili igrači", rekao je Stramaćoni.

Alegri je krenuo u svlačionicu deset sekundi prije kraja meča.

"Bolje je tako. Nismo dobro trčali u drugom poluvremenu, ne smije da nam se dešava da ovako padnemo u ritmu. Nisam ljut, ali ovaj meč smo morali da dobijemo", kazao je Alegri.

Galerija

Bonus video: