Remi u derbiju Gladbah - Dortmund

U finišu su obje ekipe mogle do pobjede - Nlapa je u 90. minutu zaobišao Vajdenfelera, ali je pogodio spoljnji dio mreže, da bi kapiten gostiju Kel u 92. promašio prazan gol
0 komentar(a)
Amin Junes, Foto: Beta/AP
Amin Junes, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.02.2013. 19:13h

Derbi 23. kola Bundes lige završen je bez pobjednika, obje Borusije su osvojile po bod (1:1).

Na "Borusija parku" u Menhengladbahu, aktuelni šampion iz Dortmunda je poveo preko Marija Gecea, koji je u 31. minutu iznudio i realizovao jedanaesterac.

Domaćin je izjednačio pogotkom Amina Junesa u 67. minutu, a u finišu su obje ekipe mogle do pobjede - Penjel Nlapa je u 90. minutu zaobišao Romana Vajdenfelera, ali je pogodio spoljnji dio mreže, da bi kapiten gostiju Sebastijan Kel u 92. promašio prazan gol.

Ovim remijem, prvenstvo je gotovo i teoretski riješeno, jer Bajern na 11 kola prije kraja ima čak 17 bodova prednosti nad Dortmundom.

Prvak je, ipak, ostao na 2. mjestu, jer je u posljednjem meču Bajer iz Leverkuzena igrao bez golova na gostovanju Grojter Firtu. "Farmaceuti" imaju 42, a Borusija 43 boda.

Milorad Peković je u igru ušao u 61. minutu, a dobio je žuti karton u 70. Njegova ekipa je čvrsto prikovana za dno tabele, sa čak 14 bodova manje od timova koji su u zoni spasa.

Bonus video: