Siti savladao Čelzi, Hart nadmudrio Lamparda

Lampard je pogriješio sa bijele tačke u 52, a kazna je stigla svega 11 minuta kasnije u režiji Jaje Turea
2 komentar(a)
Lampard i Hart, Foto: Reuters
Lampard i Hart, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2013. 15:58h

Džo Hart je odbranio penal Frenku Lampardu, spriječio ga da postigne 200. gol u dresu Čelzija, i sve to kao da je bio uvod u novi poraz "plavaca" - Mančester siti je slavio u derbiju sa 2:0 i stvorio dodatne probleme Rafaelu Benitesu u pokušaju da klub odvede u Ligu šampiona.

Lampard je pogriješio sa bijele tačke u 52, a kazna je stigla svega 11 minuta kasnije u režiji Jaje Turea koji je "provozao" odbranu Čelzija i majstorski plasirao loptu u dalji ugao Petra Čeha.

Od vođstva aktuelnog šampiona na terenu je praktično postojao samo domaćin, a tri boda je potpisao Karlos Teves - Argentinac je u 85. minutu sa 20 metara pravim projektilom ubio sve šanse Čelzija da može da se spase poraza.

Siti nakon ovog trijumfa ima 12 bodova manje od lidera Mančester junajteda.

"Ni ja ni moji igrači ne mislimo da je prvenstvo gotovo, do kraja ima još 11 kola. Treba da igramo i u narednim utakmicama kao protiv Čelzija i onda je sve moguće. Oba gola su bila fantastična, kao i moj tim u derbiju", rekao je menadžer Sitija Roberto Manćini.

Benites je, između ostalog, čestitao Hartu koji je prvo skrivio, a onda i odbranio jedanaesterac.

"Bio je to dobro izveden penal, ali i jako dobra odbrana. Nažalost, Siti je nakon toga znao da iskoristi naše greške, a bilo ih je mnogo na našoj polovini terena", istakao je privremeni menadžer "plavaca".

Njukasl je kod kuće bio bolji od Sautemptona sa 4:2, a gosti su bili u igri do početka nastavka kada je Riki Lambert izjednačio na 2:2.

To je, međutim, bilo sve od "svetaca" - Johan Kabaje iz penala, a potom i autogol Holanđanina Josa Hujvelda donijeli su "svrakama" važan trijumf u borbi za opstanak.

Menadžer Njukasla Alan Pardju je bio oduševljen partijom novajlije Matjea Debišija koji je u januaru stigao iz Lila.

"Bio je briljantan, pokazao je sve što treba da uradi jedan ofanzivni bek", rekao je Pardju.

Bonus video: