Inter protiv Milana: Okršaj za prestiž i Ligu šampiona

"I prošle sezone su svi istakli da ćemo poslužiti samo kao sparing partner Milanu, pa smo im dali četiri gola", rekao je trener Intera Andrea Stramaćoni.
3 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2013. 09:28h

Inter je pred prvi derbi u sezoni (pobijedio sa 1:0 golom Valtera Samuela) bio favorit u duelu sa Milanom, ali je italijanska javnost sigurna da su se od tog 7. oktobra prošle godine stvari u Gradu mode bitno promijenile.

"Rosoneri" su u međuvremenu pronašli sebe, doveli i čovjeka-lidera Marija Balotelija, počistili veliku Barselonu, pa u ovom trenutku sve ide u prilog "crvenom đavolu" u okršaju sa gradskim rivalom...

"Milan favorit? Ako pogledate da je pobijedio Barselonu, najbolju ekipu na svijetu, i to prilično silovito, vjerovatno biste rekli da jeste. Ali, realnost je drugačija, protiv Intera niko ne može da računa na bodove. I prošle sezone su svi istakli da ćemo poslužiti samo kao sparing partner Milanu, pa smo im dali četiri gola", rekao je trener Intera Andrea Stramaćoni.

Popularni Strama je od navijača Intera dobio nadimak "Uomo derby" (čovjek za derbije), jer je slavio oba puta od kada vodi "crno-plave".

"Te dvije pobjede su nešto nevjerovatno za mene. Ambijent pred i za vrijeme derbija je čudesan i jedva čekam da utakmica počne", dodao je Stramaćoni.

Trener Intera je na konferenciji za medije odgovorio i na pitanje da li će Antonija Kasana ostaviti na klupi zbog odlične forme Rikija Alvaresa koji je briljirao u četvrtak protiv Kluža.

"Nikada neću reći da Kasano neće igrati. Vidjećemo, ali naravno da će na teren izaći najjači mogući Inter".

ALEGRI: Test Balovog karaktera...

Dileme nema - u večerašnjem derbiju mnogo toga će zavisiti od inspiracije Marija Balotelija.

Čovjek koji je u tri meča dao četiri gola za „rosonere” biće na velikom ispitu, tako je najavio i trener Masimilijano Alegri. Naravno, aludira se na to da je Baloteli bivši igrač Intera i da ga čeka "topla" dobrodošlica više od 80 hiljada navijača protivnika.

"Protivnik će biti agresivan prema Mariju, publika takođe. Zato očekujem da dokaže da je sazreo, da je njegov karakter pravi šampionski. Naše šanse da pobijedimo su mnogo veće ako se on isključi i odigra svoju igru", istakao je Alegri, a onda dodao da je Inter sada najopasniji.

"Nas su prije tri mjeseca svi sahranili, jer smo bili u teškoj situaciji. Inter sada ima slične probleme, a ovakve utakmice mogu da promijene sve. Naš protivnik je dovoljno iskusan, iskusniji od nas i to može da presudi".

Osim velikog prestiža, dva rivala se bore i za plasman u Ligu šampiona - Milan je trenutno u zoni za elitu (treće mjesto), ali imao samo bod više od Intera koji drži 5. poziciju.

ZVIŽDUCI da, rasizam ne

U najavi meča, italijanska javnost je imala priliku i da čuje poruku navijača Intera, popularne „Kurve Sud”.

Inter je, naime, prije dvije sedmice (poslije meča sa Kjevom kod kuće) kažnjen novčano jer su navijači na rasnoj osnovi vrijeđali Super Marija.

"Zviždite, pjevajte, birajte način da izrazite protest, ali izbjegavajte parole koje mogu da se povežu sa rasizmom”, stoji u saopštenju "Kurve Sud" uz poruku:

"Nećemo dozvoliti da se upropasti veliki derbi. Uzdamo se u zrelost svih vas".

Baloteli je ujedinio i Masima Moratija i Adrijana Galijanija - obojica su u intervjuima "Gazeti delo sport" istakli da se nadaju da bivši as Mančester sitija neće imati problema na "Đuzepe Meaci".

Vjerovatni sastavi - Inter (4-3-2-1): Handanović - Zaneti, Žuan Žezus, Kivu, Nagatomo - Gargano, Kuzmanović, Kovačić (Kambijaso)- Guarin, Alvares (Kasano) - Palasio.

Milan (4-3-3): Abijati - De Skiljo, Sapata, Mekses (Jepes), Konstant - Muntari, Montolivo, Boateng - Nijang, Baloteli, El Šaravi.

Galerija

Bonus video: