Nesalomivi "vikinzi" - Švedska 1. u grupi, Meksikanci iz očajanja do velikog slavlja

Golovima Augustinsona, Grankvist iz penala i Alvares (autogol) Šveđani napunili mrežu Meksikanaca u Jekaterinburgu (3:0) i završili prvi u grupi, a zbog poraza Njemaca dalje su prošli i "sombrerosi"
154 pregleda 2 komentar(a)
Švedska, Foto: Reuters
Švedska, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.06.2018. 16:30h

Čudesne, najljepše mundijalske emocije ponudio je završetak meča ispod Urala, u Jekaterinburgu, između Švedske i Meksika, nakon takođe čudesnog rezultata (3:0).

Šveđani su blistali na terenu, navijači su u transu slavili na tribinama, a Meksikanci bili u suzama, na ivici ponora.

A onda su, na kraju - gotovo zagrljeni, skakali su od sreće i jedni i drugi!

Nestvaran poraz od 3:0 doveo je "sombrerose" na ivicu mundijalskog ambisa i nestvarnog ispadanja nakon dvije pobjede i fenomenalne partije protiv Njemačke i Koreje.

Sve je bilo spremno za najgori scenario po tim Hauna Karlosa Osorija, čekao se samo "okidač" iz Kazanja, jer je Njemcima bio dovoljan gol da ih eliminišu.

A onda, počela je žurka, u sudijskoj nadoknadi vremena - gol Koreje, jedan, pa drugi, za slavlje Meksikanaca kakvo njihovi navijači nisu mogli ni da zamisle, čak i da su ostvarili pobjedu!

Meksikanci su bili srećnici dana, a heroji dana su - Šveđani.

Svi su ih otpisali nakon bolnog, teškog poraza od Njemačke u 2. kolu u petom minutu sudijske nadoknade, malo je ko vjerovao da će se oporaviti od takvog šoka, a izjava selektora Jenea Andersona ("taj poraz nas je ojačao") prihvaćena je gotovo sa podsmjehom.

A onda, svanuo je novi dan, došla je utakmica - istina, odlučujuća, a Šveđani su sve to prihvatili kao običan dan na poslu.

I u prvom poluvremenu su bili bolji i opasniji od Meksikanaca (šansa Berga, dosuđen penal koji je poništio VAR), a dotukli su ih u nastavku - Augustin, Grankvist iz penala i nespretni Alvares (autogol) otpremili su "vikinge" na prvo mjesto, a Meksikance umalo poslali kući.

MEKSIKO - ŠVEDSKA 0:3

Jekaterinburg - "Jekaterinburg arena". Sudija: Nestor Pitana (Argentina). Strijelci: Augustinson u 50, Grankvist (penal) u 62. i Alvares (autogol) u 74. minutu.

Meksiko: Očoa - Salsedo, Moreno, Alvarez, Lajun - Erera, Gvardado, Galjardo - Vela, Lozano, Ćićarito.

Švedska: Olsen - Lustig, Lindelef, Grankvist, Avgustinson - Klason, Larson, Ekdal, Forsberg - Berg, Toivonen.

Bonus video: