Prihvatio, pa odustao

Izvršni direktor Podgoričana Budimir Miranović obratio se saopštenjem u kojem objašnjava zašto nije došlo do transfera
62 pregleda 5 komentar(a)
Milan Jovanović, Foto: Betaphoto
Milan Jovanović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 23.02.2013. 09:59h

Dan nakon dramatičnog završetka prelaznog roka i odustajanja Milana Jovanovića da potvrdi već dogovoreni dolazak u Budućnost na pozajmicu, izvršni direktor Podgoričana Budimir Miranović obratio se saopštenjem u kojem objašnjava zašto nije došlo do transfera.

Miranović je takođe dostavio kopiju spremljenog ugovora, potpisanog od strane oba kluba, Budućnosti i Crvene zvezde. Izostao je, međutim, najvažniji potpis - Milana Jovanovića.

“Nakon odlaska Dragana Boškovića u Suphanburi sa Tajlanda i ukazane potrebe da klub angažuje jednog iskusnijeg igrača, imajući u vidu trenutni status Milana Jovanovića, ostvaren je kontakt sa navedenim igračem i njegovim klubom. Sa FK Crvena zvezda je veoma brzo postignut dogovor o načinu i uslovima pozajmice igrača na šest mjeseci. Nakon toga ostvaren je kontakt i sa Jovanovićem".

"I pored izražene volje i obostranog interesa nismo uspjeli da se usuglasimo i postignemo konačni dogovor o angažovanju. Međutim, u večernjim satima igrač je izrazio spremnost da prihvati ponuđene uslove i potpiše ugovor na šest mjeseci, nakon čega se odmah pristupilo proceduri potpisivanja ugovora. Ugovor o ustupanju od strane FK Crvena zvezda je odmah potpisan i ovjeren".

"Kada je pripremljeni ugovor sa igračem, u skladu sa postignutim dogovorom, proslijeđen Jovanoviću na potpis, pred sam kraj završetka prelaznog roka u ponoć, umjesto potpisanog ugovora, na naše veliko iznenađenje, stigao je odgovor da ne želi da potpiše ugovor, jer prema njegovim riječima “nije uspio da se usaglasi sa svojim klubom oko izmirenja dugova".

"Na kraju ovim putem, i pored svega, želimo da izrazimo veliku zahvalnost FK Crvena zvezda na spremnost da nam izađe u susret, a igraču Jovanoviću u narednom periodu dobre igre i uspjeh u klubu, kao i reprezentaciji Crne Gore”, kaže se u saopštenju Miranovića.

Bonus video: