Rakojević: Ne prijetimo nikom ali računajte na nas

"Radili smo dobro, odigrali dovoljan broj trening utakmica, znamo da možemo dosta, a i zadržali smo ono što nas je uvijek malo odvajalo od ostalih - sjajnu atmosferu", kaže Rakojević
82 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Peco Rakojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nikola Peco Rakojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.02.2013. 16:55h

Da li je Rudar jači ili slabiji nego jesenas, hoće li se boriti za titulu, ko su glavni favoriti, kakvo je raspoloženje u ekipi uoči nastavka prvenstva, pitanja su na koja je, nakon povratka sa skoro jednomjesečnih priprema u Budvi, pokušao da odgovori trener pljevaljskog fudbalskog prvoligaša, Nikola Rakojević.

A zbirni odgovor mogao bi da glasi: u ovom trenutku ima boljih, ali ni Rudar nije „za bacanje“.

"Čelik je dovođenjem kvalitetnih pojačanja pokazao kakve su mu ambicije, Budućnost je uvijek Budućnost, zna se koliko može i koliko je opasna, a vratili su i Radonjića, dok je Sutjeska jesenji prvak, zasluženo, i sigurno će se svim silama truditi da se na trenutnoj poziciji što duže zadrži. A mi ? Mi smo tu negdje. Ne možemo nikome da prijetimo, ali nas niko ne smije ni zaboraviti. Radili smo dobro, odigrali dovoljan broj trening utakmica, znamo da možemo dosta, a i zadržali smo ono što nas je uvijek malo odvajalo od ostalih - sjajnu atmosferu. To su, dakle, naši aduti, a za kolike domete će oni biti dovoljni, pokazaće vrijeme. U svakom slučaju, nema predaje, „guraćemo“ naprijed, pa dokle izdržimo", kaže Rakojević.

Rudar je igrački, prema njegovom mišljenju, nešto slabiji nego jesenas. Prije svega zbog odlaska Igora Ivanovića u OFK Beograd, kome adekvatna zamjena nije pronađena.

"Vratio se Stojanović, ali je imao problema sa povredom, Petrović osam mjeseci nije igrao, Plakalo je mlad i za sada je samo perspektiva Rudara, igrači iz našeg omladinskog tima još nisu stasali za veća djela. Kada se sve to ima u vidu, jasno je da bez tako važnog igrača kakav je Ivanović, nikako ne možemo reći da smo kvalitetniji. Međutim, da još jednom ponovim, momci koji su tu daće sve od sebe da nas održe pri vrhu. Ne mogu da kažem na vrhu, ali ako se eventualno ukaže šansa, vjerujem da ćemo znati da je iskoristimo. Kako god, prvi cilj je da obezbijedimo Evropu. Za ostalo, vidjećemo - ističe Nikšićanin na pljevaljskoj klupi".

Rakojević se kratko osvrnuo i na proteklih 30 dana boravka na Crnogorskom primorju.

"Imali smo i vremena i prostora da sve dobro isplaniramo, da doziramo intenzitet treninga i rivala, da igramo utakmice čak i nakon jakog jutarnjeg ili popodnevnog rada. Spremni smo, raspoloženi, željni da konačno krene zanimljivo fudbalsko proljeće. I neizvjesno, sigurno. Jer četiri tima su u igri za titulu, a još dva, Grbalj i Mladost, za Evropu, što, sve zajedno, može biti veliki plus za crnogorski fudbal", zaključuje Rakojević.

A koliko zaista može Rudar, možda će jasnije biti već u utorak, kada pod Golubinju stiže Petrovac. Rival je neugodan, a Pljevljaci, zbog žutih kartona, desetkovani.

Bonus video: