Šok u Kazanju - nestvarno loša Njemačka ide kući!

Njemačka je bila neprepoznatljiva, zato i pakuje kofere
114 pregleda 6 komentar(a)
Njemačka Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Njemačka Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.06.2018. 16:17h

Šok nad šokovima na Mundijalu, Kazanj je bio posljednja stanica za Njemačku u Rusiji!

Šampion svijeta pakuje kofere nakon senzacionalne pobjede Južne Koreje (2:0), mada mu ni bod ne bi donio ništa u borbi za osminu finala sa Šveđanima i Meksikom koji su se plasirali među 16 najboljih.

Njemci su u sva tri meča na SP uradili premalo, pokazalo se da je trijumf u 95. minutu protiv Švedske u drugom kolu bio samo incident, jer tim Joakima Leva na ovom Mundijalu u ukupno 270 minuta nije bio šampionska ekipa.

Njemačka zato i ide kući i četvrti je aktuelni šampion koji se oprostio već u grupi - nakon Francuske 2002, Italije 2010. i Španije 2014. godine.

"Bez teksta sam", izustio je njemačkim novinarima tehnički direktor reprezentacije Oliver Birof.

"Manšaft" tek drugi put u istoriji nije prošao grupu na Mundijalu, a prvi od 1938. godine.

U Kazanju je bilo 0:0 sve do sudijske nadoknade, a onda je svaku nadu Njemaca ubio Kim Jung-Gvon, čiji je pogodak priznat tek uz pomoć VAR tehnologije.

Ostalo je bilo još nekoliko minuta, čak je i Manuel Nojer krenuo u napade sa saigračima, ali je zato Njemačka kažnjena još jednim golom koji je postigao Son Heung-Min.

As Totenhema je zatresao praznu mrežu u momentu kada je Nojer praktično bio na polovini igrališta...

JUŽNA KOREJA - NJEMAČKA 2:0

Kazanj - Stadion "Kazanj arena". Gledalaca: 41.835. Sudija: Majk Gajger (SAD). Strijelci: Kim Jung-Gvon u 91. i Son u 95. minutu. Žuti kartoni: Jung Vu-Jung, Li Sae-Jung, Mun Seon-Min, Son (Južna Koreja).

Južna Koreja: Čo Jun-Vu, Li Jong, Jun Jong-Sun, Kim Jung-Gvon, Hong Čul, Li Jae-Sung, Jung Vu-Jung, Jang Hjun-So, Mun (69. Ju Se-Jong), Ko Ja-Čeol (56. Hvang Hi-Čan/79. Ko Jo-Han), Son.

Njemačka: Nojer, Kimih, Zule, Humels, Hektor (78. Brant), Kros, Kedira (58. Gomes), Ozil, Gorecka (63. Miler), Rojs, Verner.

Bonus video: