Stefan Nikolić: Jedva čekam Čelzi

"Bićemo rasterećeni, jer smo eliminacijom Ajaksa već smo napravili ogroman uspjeh. Englezi su favoriti, ali idemo da se nadigravamo sa njima, biće zanimljivo", kaže Nikolić
111 pregleda 2 komentar(a)
Stefan Nikolić, Foto: Beta-AP
Stefan Nikolić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 23.02.2013. 18:18h

Optimistične prognoze napadača Steaue Stefana Nikolića da njegova ekipa može da eliminiše Ajaks uprkos porazu od 2:0 u Amsterdamu, imale su pokriće.

Rumunski gigant se isprsio u revanšu, u regularnom toku anulirao prednost Holanđana, a nakon produžetaka u penal-lutriji izborio plasman u osminu finala Lige Evrope.

Stameni Nikšićanin je preciznim šutem sa bijele tačke u drugoj seriji doprinio da nekadašnji prvak Evrope zakaže dvomeč sa aktuelnim šampionom Starog kontinenta Čelzijem u osmini finala...

Rumuni su bili u velikoj euforiji, tamošnji mediji prenose da je navijač Steaue koji je utakmicu posmatrao putem TV prenosa u svom domu, preminuo nakon infarkta.

"Zasluženo smo prošli dalje, bili smo bolji u revanšu. Igrali smo pred oko 40 hiljada gledalaca, ali je atmosfera bila bolja nego u nekim ranijim mečevima kada je bio pun stadion. Podatak da fudbaleri Ajaksa do 60. minuta nisu šutnuli na naš gol, dosta govori o odnosu snaga. A u prvom meču u Amsterdamu olako smo primili golove, nakon sopstvenih grešaka. Tada nismo imali sreće, ali nam se sve vratilo u revanšu", ističe Nikolić u razgovoru za “Vijesti”.

Steaua je u Ligi Evrope već napravila korak naprijed u odnosu na prošlu godinu, kada je u šesnaestini finala eliminisana od Tventea. A novi spektakl na velelepnoj Nacionalnoj areni Bukureštu sprema se za 7. mart, kada stiže aktuelni šampion Evrope Čelzi.

"Sigurno da nam je zadovoljstvo i čast što ćemo igrati protiv aktuelnog prvaka Evrope. Dokazali smo da smo ozbiljna i kvalitetna ekipa. Bićemo rasterećeni, jer smo eliminacijom Ajaksa već smo napravili ogroman uspjeh. Englezi su favoriti, ali idemo da se nadigravamo sa njima, biće zanimljivo", dodao je Nikolić.

Crnogorski internacionalac je nekoliko sezona nastupao za Steauu kao pozajmljeni fudbaler Politehnike (Temišvar), a ljetos je otkupljen njegov ugovor. Nekadašnji kapiten mlade reprezentacije Crne Gore zadovoljan je kako se odvija situacija u tekućoj sezoni - Steaua je neprikosnoveni lider u rumunskom šampionatu, sa deset bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca...

"Sve ide svojim tokom, napravili smo ono što smo željeli prije početka sezone. U ponedjeljak igramo prvi proljećni meč u prvenstvu, želimo da nastavimo u ritmu iz prvog dijela šampionata. Spremni smo da se borimo na oba fronta, ali nam je prvenstvo prioritet. Zadovoljan sam, postigao sam pet golova u svim takmičenjima. Svjestan sam, naravno, da može još bolje", istakao je Nikolić.

Penal koji je otvorio vrata

Svi fudbaleri Steaue su protiv Ajaksa bili nepogrešivi sa bijele tačke, a pobjednik je riješen nakon četvrte serije. Stefan Nikolić, koji je šutirao u drugoj seriji, na jednostavan način objašnjava filigrantsku preciznost...

"Drago mi je da je moj pogodak donio prvo vođstvo u penal-seriji (2:1), jer je naš inspirisani golman prethodno zaustavio šut protivničkog fudbalera. Sa druge strane, igrači Ajaksa do kraja su imali još jedan promašaj... Znamo da su penali lutrija, ali pošto smo odigrali dobru utakmicu, mi smo ih izvodili sa više samopouzdanja. To je i uticalo na ishod", zaključio je Nikolić.

Bonus video: