Baloteli: Manćini bi trebalo da ostane u Sitiju

"Što je najvažnije, igrači ga vole. Ako ih pitate koga bi željeli sljedeće sezone, svako od njih će vam reći da žele Roberta. On nije samo njihov trener već i prijatelj", kaže Baloteli
0 komentar(a)
Mario Baloteli i Roberto Manćini, Foto: Beta/AP
Mario Baloteli i Roberto Manćini, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.02.2013. 12:06h

Napadač Milana Mario Baloteli rekao je danas da bi Mančester siti trebalo da zadrži trenera Roberta Manćinija, pošto Italijan ima veliku podršku igrača.

Mančini se suočava sa kritikama zbog loših rezultata Sitija u Ligi šampiona, nakon što je ekipa završila takmičenje u grupnoj fazi, ali i zbog zaostatka od 12 bodova za prvoplasiranim Mančester junajtedom u prvenstvu.

Baloteli je krajem januara iz Sitija prešao u Milan, a tokom boravka u engleskom klubu u nekoliko navrata je bio u sukobu sa trenerom Manćinijem.

"Niko nije bolji za Siti od Manćinija. A što je najvažnije, igrači ga vole. Ako ih pitate koga bi željeli sljedeće sezone, svako od njih će vam reći da žele Roberta. On nije samo njihov trener već i prijatelj", rekao je Baloteli.

Italijanski reprezentativac smatra da bi trofeji iz prošle sezone trebalo da osiguraju Mančinijev posao u klubu.

"Pogledajte rezultate Roberta Manćinija u klubu - prošle sezone je osvojio FA Kup i šampionsku titulu, prvu poslije više od 40 godina", rekao je on.

"Čak ni Aleks Ferguson ne osvaja trofeje svake godine, ali je stalno tu", dodao je 22-godišnji napadač.

Mančester siti će u nedjelju na svom terenu igrati protiv Čelzija u prvenstvu.

Bonus video: