Policija u Singapuru ispituje Dan Tana

Ponudili smo pomoć i razmjenu informacija zainteresovanim zemljama i sa tom praksom ćemo nastaviti", navodi se u policijskom saopštenju.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2013. 09:51h

Policija u Singapuru potvrdila je danas da ispituje jednu osobu iz Singapuru po imenu Dan Tan, za koga se vjeruje da je isplanirao namještanje stotine fudbalskih utakmica širom svijeta.

"Dan Tan, čovjek iz Singapura koji je do sada tako nazivan u izvještajima, trenutno pomaže singapurskim vlastima u istrazi. Ponudili smo pomoć i razmjenu informacija zainteresovanim zemljama i sa tom praksom ćemo nastaviti", navodi se u policijskom saopštenju.

Policija u Singapuru se odlučila na takav potez, nakon što je juče u Italiji uhapšen Slovenac Admir Suljić, za koga se vjeruje da je Tanov blizak saradnik.

Italijanske vlasti su izdale nalog za hapšenje Dan Tana, ali policija u Singapuru nije saopštila da li će ga predati. Tan se tereti da je vođa kriminalne grupe koja je klađenjem zaradila milione dolara na namještene utakmice u italijanskom fudbalu.

Suljić, koji je optužen za zločinačko udruživanje i prevare u sportu, avionom je putovao iz Singapura u Milano kako bi se predao vlastima.

On je bio u bekstvu od decembra 2011. godine.

Bonus video: