Rodžers ponosan na fudbalere Liverpula

"Izgubili smo duel zbog rezultata u prvoj utakmici. Postigli smo tri gola i skoro smo uspjeli da prođemo, zbog toga sam veoma ponosan", dodao je Rodžers
3 komentar(a)
Spaleti i Rodžers, Foto: Beta AP
Spaleti i Rodžers, Foto: Beta AP
Ažurirano: 22.02.2013. 10:08h

Trener Liverpula Brendan Rodžers rekao je da je ponosan na svoju ekipu, uprkos tome što je završila takmičenje u Ligi Evropa u šesnaestini finala.

"Bili smo sjajni. Imali smo dva gola zaostatka, a na početku revanša primili smo gol i kod 0:3 možete da pomislite da je sve gotovo. Ali, mi smo pokazali karakter i kvalitet, postigli smo tri gola i potpuno dominirali utakmicom. Kontrolisali smo igru i trebalo je da nam sudija dosudi penal", rekao je Rodžers, prenijeli su danas mediji.

Zenit iz Sankt Peterburga izbacio je Liverpul iz Lige Evropa zahvaljujući postignutom golu u gostima.

U prvoj utakmici, prošlog četvrtka, Zenit je na svom terenu pobijedio sa 2:0, sinoć je Liverpul slavio sa 3:1, ali mu to nije bilo dovoljno za prolaz u osminu finala.

"Bili smo fantastični. Mislim da igrači nisu mogli da urade mnogo više, a svakako ni navijači. Izgubili smo duel zbog rezultata u prvoj utakmici. Postigli smo tri gola i skoro smo uspjeli da prođemo, zbog toga sam veoma ponosan", dodao je on.

Rodžers je rekao da ne želi da kritikuje Džejmija Karagera, koji se nije proslavio na svojoj 150. evropskoj utakmici za klub. On je krivac za gol Zenita, pošto mu je Brazilac Hulk oduzeo loptu i postigao pogodak.

"Nije kriv, to je bila nesrećna okolnost. To je vjerovatno njegova prva greška od kada sam došao u Liverpul, uključujući i treninge. Mislim da je dobro igrao, kontrolisao je Hulka, koji je svojom snagom velika pretnja po gol", rekao je trener "crvenih".

Karager je sinoć odigrao posljednju evropsku utakmicu u karijeri, pošto je najavio da će se povući na kraju sezone.

"Razočaran sam zbog njega. On je sjajan profesionalac i zaslužio je da igra u osmini finala, ali na žalost, nije bilo suđeno", rekao je Rodžers.

Bonus video: