Nikolić: Steaua može da eliminiše Ajaks

Crnogorski internacionalac kazao je da dobri rezultati njegove ekipe nijesu slučajnost i da Steaua pred svojom publikom može nadoknaditi zaostatak iz meča u Amsterdamu
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2013. 14:30h

Steaua ima kvalitet da eliminiše Ajaks i plasira se u osminu finala Lige Evrope, rekao je napadač rumunskog fudbalskog kluba Stefan Nikolić.

Crnogorski internacionalac kazao je da dobri rezultati njegove ekipe nijesu slučajnost i da Steaua pred svojom publikom može nadoknaditi zaostatak iz meča u Amsterdamu.

Ajaks je prvi duel šesnaestine finala dobio 2:0.

Nikolić je podsjetio da je Steaua takmičenje u grupi završila na prvoj poziciji, ispred Kopenhagena i Štutgarta.

“Protiv Kopenhagena sam postigao odlučujući gol, dok sam u meču protiv Štutgarta asistirao. Što se tiče prvog meča šesnaestine finala, Ajaks je kaznio naše greške, poslije par promašenih šansi. Mlada su ekipa, ali dugo igraju zajedno. Igramo revanš na svom terenu i trudićemo se da anuliramo prednost Holanđana”, rekao je Nikolić agenciji MINA.

Nikolić, koji je u Amsterdamu odigrao 55 minuta, kazao da je u rumunskom šampionatu standardan i da njegov klub i ove sezone ima najviše ambicije.

“Trenutno smo prvi na tabeli, sa deset bodova više u odnosu na konkurente. U dosadašnjem toku šampionata postigao sam pet golova i upisao četiri asistencije. Zadovoljan sam dosadašnjim izdanjima, ali sigurno je da mogu još bolje”, rekao je Nikolić.

On je istakao da je zadovoljan statusom u klubu i da će o eventualnoj promjeni sredine razmišljati nakon osvajanja šampionske titule.

“Cilj mi je osvajanje titule i igranje u Ligi šampiona i za sada ne razmišljam o promjeni sredine. Ugovorom sam vezan do 2015. godine, ali u fudbalu se nikada ne zna. Na transfer tržištu moja cijena iznosi milion i 100 hiljada eura, koja zavisi od trenutne forme”, kazao je Nikolić.

Crna Gora može u Brazil

On smatra da crnogorska reprezentacija ima velike šanse da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Dobri rezultati reprezentacije nijesu slučajnost, s obzirom da imamo odlične igrače koji u svojim klubovima igraju na visokom nivou. Prvi dio kvalifikacija odigrali smo dobro i mislim da plasman u Brazil neće izostati”, rekao je Nikolić.

Bivši kapiten mlade reprezentacije vjeruje da će dobrim igrama u dresu rumunskog tima zaslužiti poziv selektora Branka Brnovića.

“Na mojoj poziciji je najveća konkurencija. Mirko Vučinić je jedan od najboljih evropskih napadača. Moje je da treniram i nastavim sa dobrim partijama, pa se nadam da će selektor Brnović pogledati neku utakmicu Steaue", rekao je Nikolić.

Drago mu zbog Sutjeske i Čelika

On je istakao da prati fudbalski šampionat Crne Gore i da ga raduju rezultati Sutjeske i Čelika.

“Pratim fudbalska zbivanja u Crnoj Gori. Drago mi je da se nikšićki fudbal vratio na staze uspjeha, jer sada ima dva jaka prvoligaška tima. Nadam se da će moj matični klub Sutjeska uspjeti da osvoji dugo očekivanu šampionsku titulu”, zaključio je Nikolić.

Galerija

Bonus video: