Meksiko protiv Švedske: U Jekaterinburgu bez kalkulacija

Meksiko i Švedska igraju od 16 časova, utakmicu 3. kola grupe F koja je važna i jednoj i drugoj selekciji
66 pregleda 0 komentar(a)
Karlos Vela Meksiko Mundijal U Rusiji, Foto: Reuters
Karlos Vela Meksiko Mundijal U Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.06.2018. 10:01h

Selektor Meksika Huan Karlos Osorio najavio je da će njegov tim zadržati napadački stil igre i danas (16 časova) protiv Švedske, iako je Meksikancima dovoljan i bod za prolaz u osminu finala.

Kolo prije kraja, Meksiko je lider grupe F sa šest bodova (pobjede protiv Njemačke i Južne Koreje), tri više od Švedske i Njemačke, dok je Južna Koreka posljednja bez bodova

"Ne vjerujem da ćemo mijenjati stil igre. Izaćićemo na teren sa namjerom da osvojimo sva tri boda. To što imamo prednost u odnosu na ostale rivale u grupi je činjenica, ali nije i najvažnija stvar. To neće uticati na našu igre i strategiju", rekao je Osorio.

I u slučaju poraza, Meksiko bi mogao dalje, ako Njemačka ne savlada Koreju.

"Još uvijek nijesmo izborili prolaz u osminu finala, ali ko je mogao pomisliti da ćemo nakon dva kola imati svih šest bodova. Igramo protiv rivala koji zna da igra. Uostalom, ovo je “grupa smrti”. Međutim, Meksiko ima sjajnu priliku da se plasira u osminu finala nakon šest neuspješnih mundijala. Veoma smo motivisani, i veoma, veoma puni samopouzdanja", rekao je Havijer Ernandes, najbolji strijelac meksičke reprezentacije sa 50 golova.

Poraz od Njemačke, golom Tonija Krosa u 95. minutu, nije uzdrmao Šveđane, tvrdi selektor Jane Anderson.

"Poraz je tim učinio jačim i sigurnijim jer smo odigrali dobro protiv aktuelnog šampiona svijeta, sa izuzetkom posljednjih deset sekundi", rekao je Anderson.

Šveđanima treba pobjeda od dva gola razlike da bi sigurno prošli, odnosno bilo koja pobjeda u slučaju da Njemačka ne pobijedi, te remi ako Njemci izgube...

"Sve je još otvoreno u grupi, tako da moramo da zaboravimo na rane od Njemačke i zaigramo maksimalno protiv Meksika", dodao je Anderson.

Biće to deseti međusobni duel između dvije reprezentacije, ali tek drugi na svjetskim prvenstvima. Švedska je dobila prethodni meč na Mundijalu 1958. godine sa 3:0.

Meksiko je neporažen u četiri od pet posljednjih utakmica protiv Švedske, iako su svi ti mečevi bili prijateljski.

Bonus video: