Pelegrini i Pereira jedva čekaju duel Malage i Porta

„Svi jedva čekaju meč sa Malagom. Volio bih da mogu da istrčim na teren i igram protiv španskog tima”, rekao je trener Porta Vitor Pereira
1 komentar(a)
Manuel Pelegrini i Roke Santa Krus, Foto: Reuters
Manuel Pelegrini i Roke Santa Krus, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.02.2013. 15:23h

Trener Malage Manuel Pelegrini rekao je danas da je zadovoljan igrom svoje ekipe i da očekuje da će u dobrom raspoloženju ući u utakmicu protiv Porta, u osmini finala Lige šampiona.

Fudbaleri Malage sjutra od 20.45 gostuju Portu u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Španski tim ove sezone debituje u Ligi šampiona i neporažen je u najelitnijem evropskom takmičenju.

Malaga je tokom vikenda pobedila Atletiko Bilbao sa 1:0 i popela se na 4. mjesto na tabeli Primere.

„Potpuno je drugačije kada u tako važnu utakmicu uđete poslije pobjede. Vratili smo 4. mjesto u prvenstvu, a sada želimo da uđemo u četvrtfinale Lige šampiona, iako nas čeka teška utakmica u Portu. Uvijek je važno da u takav meč uđete poslije pobjede”, rekao je Pelegrini za klupski sajt.

Čileanac je u prvenstvenoj utakmici odmarao važne igrače, Martina Demikelisa, Žeremija Tulalana i Hoakina.

„Uvijek mislite o Ligi šampiona, ali nama je bilo važno da pobijedimo Atletik Bilbao i zadržimo poziciju na tabeli”, rekao je bivši trener Real Madrida, Viljareala i River plate.

Pelegrini ima na raspolaganju sve igrače osim napadača Eliseua, koji je u Ligi šampiona ove sezone odigrao osam utakmica i postigao četiri gola.

I Porto će u utakmicu ući posle prvenstvene pobjede, jer je u petak savladao Beiru Mar sa 2:0 i tako nastavio niz od 19 utakmica bez poraza.

„Postigli smo dva gola, ali mogli smo još jedan ili dva. Protivniku nismo dali šansu i konstantno dobro smo igrali. Nismo bili sjajni, ali sam zadovoljan nastupom mog tima”, rekao je trener dvostrukog evropskog šampiona Porta Vitor Pereira.

Porto se sedmi put u posljednjih 10 godina plasirao u nokaut fazu takmičenja u Ligi šampiona.

„Pojačavamo pred veliku utakmicu koja nas očekuje. Svi jedva čekaju meč sa Malagom. Volio bih da mogu da istrčim na teren i igram protiv španskog tima”, rekao je Pereira.

Bonus video: