Stramaćoni: Ovo je bilo preružno da bi bilo istinito

„Očekivao sam da ćemo platiti malu cijenu zbog umora, ali ni slučajno u ovako velikoj mjeri. Očito nisam dobro procijenio situaciju”, preuzeo je odgovornost trener Intera
0 komentar(a)
Stramaćoni, Foto: Beta/AP
Stramaćoni, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.02.2013. 11:06h

Trener Intera Andrea Stramaćoni bio je potišten nakon poraza od Fiorentine (4:1) na „Artemio Frankiju”. Taj debakl je došao samo tri dana nakon trijumfa nad Klužom u Ligi Evrope (2:0).

„Odigrali smo te dvije utakmice s manje-više istim igračima. Nisam mogao ni da zamislim da ćemo ovako igrati”.

„Vidio sam ekipu koja je bila umorna i jako se mučila. Očekivao sam da ćemo platiti malu cijenu zbog umora, ali ni slučajno u ovako velikoj mjeri. Očito nisam dobro procijenio situaciju”, preuzeo je odgovornost trener Intera.

Mladi stručnjak se iznenadio lošom reakcijom tima.

„Nije mi jasno kako smo u razmaku od samo četiri dana mogli da odigramo dvije tako različite utakmice. Možda je moja greška. Ovo je bilo preružno da bi bilo istinito”.

Ovog vikenda „nerazure” čeka gradski derbi sa Milanom. Prije toga će „rosoneri” u srijedu igrati protiv Barselone u Ligi šampiona, dok će Inter dan kasnije gostovati Klužu.

„Te utakmice treba uzeti u obzir. Protiv Fiorentine su baš svi moji igrači odigrali ispod očekivanja. Moramo se vratiti u normalu. Nastupi u Ligi Evrope nam uzimaju energiju, ali to nije nikakav alibi”, zaključio je Stramaćoni.

Bonus video: