Štutgart pobijedio nakon dva mjeseca

"Švabe" je do tri boda na "Rajn Nekar areni" vodio Austrijanac Martin Harnik koji je pogodio mrežu Eurelija Gomeša već nakon tri minuta igre
0 komentar(a)
Štutgart, Foto: Beta/AP
Štutgart, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.02.2013. 20:13h

Negativnoj seriji je došao kraj - Štutgart je pobijedio u Hofenhajmu rezultatom 1:0 i prekinuo niz od pet utakmica bez pobjede koji je trajao od 15. decembra prošle godine.

"Švabe" je do tri boda na "Rajn Nekar areni" vodio Austrijanac Martin Harnik koji je pogodio mrežu Eurelija Gomeša već nakon tri minuta igre.

S druge strane, Hofenhajm je slavio samo jednom u posljednjih 12 utakmica (i to u pretprošlom kolu protiv Frajburga), pa je gotovo zabetoniran za dno tabele - trenutno je 16. tim u Bundes ligi i kako sada stvari stoje čeka ga baraž za opstanak na kraju sezone.

A čak četiri gola su viđena u Nirnbergu gdje je domaćin do boda protiv Hanovera stigao u 91. minutu pogotkom Sebastijana Poltera (2:2). Nirnberg je tako sačuvao nepobjedivost svog tima kod kuće koja traje još od sredine oktobra.

Hanover je, inače, dva puta vodio (strijelci Sabolč Hušti i Didije Ja Konan), a prvi gol za domaćina dao je Švajcarac Tim Kloze.

Ovo je prvi bod za sastav Mirka Slomke nakon šest vezanih poraza u gostima u prvenstvu.

Bonus video: