Jovetić i "viola" ponizili Inter

Crnogorski napadač dao dva gola u veličanstvenoj pobjedi svog tima od 4:1 protiv milanskog tima
10 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2013. 22:35h

Fiorentina je ponizila Inter, a Stevan Jovetić je na sve kritike koje su mu upućene u posljednje vrijeme odgovorio - majstorstvom i vjerovatno najboljom partijom ove sezone.

Spektakl na "Frankiju" je završen pobjedom "viole" od 4:1, moglo je da bude i mnogo ubjedljivije da su Kvadrado, Borha, pa i sam Jovetić u nekoliko navrata pred golom protivnika znali kako da matiraju Samira Handanovića, jedinog igrača Intera koji je bio na visini zadatka...

A Jovetić? Bio je posebna priča, od prvog minuta, prije nego je majstorski sa 20 metara natjerao Handanovića da samo pogledom isprati let lopte.

Nije samo crnogorski as bio briljantan, veliku noć je imao i Adem Ljajić - on i Jovetić su sa po dva gola napravili Inter smiješnim.

"Jovetić i Ljajić za aplauze”, napisao je "Korijere delo sport" i konstatovao da je "Fiorentina ponizila Inter".

JOVETIĆ: Uživamo...

Jovetiću je do ovog meča falio samo gol protiv Intera pa da kompletira sve velikane italijanskog fudbala kojima je tresao mreže.

Ujedno, najboljem igraču Fiorentine je ovo bio 11. pogodak ove sezone u Seriji A.

"Moramo da uživamo u ovom trenutku, jer smo odigrali fantastično", rekao je Jovetić koji je "glumio" najisturenijeg igrača svog tima.

"Ta uloga mi se najmanje dopada, ali mislim da sam je dobro odradio u ovom meču", dodao je Jovetić koji je uz ovacije zamijenjen u 72. minutu.

I Stefan Savić je bio odličan protiv napadača protivnika, a u 71. je zaradio žuti karton.

Inter je, dakle, ponižen (Antonio Kasano je dao gol u finišu), a da su stvari daleko od idelanih govori i učinak u gostima - milanski klub nije pobijedio van "Meace" u posljednjih šest utakmica.

Tačnije, Andrea Stramaćoni je posljednja tri boda u Seriji A u gostima osvojio protiv Juventusa 3. novembra...

"Ovo je previše loše da bi bilo istinito", jedva je izustio Stramaćoni poslije debakla u Firenci.

SAMPDORIJA odigrala za Juve

Napoli je prokockao veliku šansu da pritisne Juventus i oživi šampionat - Napolitanci su osvojili samo bod protiv Sampdorije kod kuće i smanjili zaostatak za liderom na četiri koraka.

Dokazalo se da je Napoli u maloj krizi, jer ekipa očigledno nije znala da odreaguje posliuje šokantnog poraza od Plzenja u Ligi Evrope (3:0 na svom terenu). Zato je Sampdorija potpuno zasluženo odnijela bod sa juga Italije, a domaći su se nakon susreta žalili na loš teren.

"Za ekipe koje igraju na način na koji mi igramo ovakav teren je katastrofa. Pravo je čudo da se borimo za titulu s obzirom na to kakav nam je teren na "San Paolu", rekao je Paolo Kanavaro.

Trener Valter Mazari je žalio što je njegov tim nije došao na minus dva u odnosu na Juve.

"Velika šansa je otišla u nepovrat, ali i dalje vjerujemo. Mi smo velika ekipa", istakao je Mazari.

ĐENOVA sve bolja, Bakić opet na klupi

Đenova se probudila od kada je na klupi Davide Balardini, pa je savladan i Udineze na "Marasiju".

"Grifoni" su u seriji od četiri utakmice bez poraza (po dvije pobjede i remija), a d tri boda u duelu sa „zebrama” došle su golom Juraja Kučke u 33. minutu.

Katanija je minimalnim rezultatom bila bolja od Bolonje, Kaljari je s dva pogotka Marka Saua slavio u Peskari, dok je Torino pogotkom Valtera Birse u 87. srušio Atalantu na "Komunaleu".

"Toro" je ovim trijumfom opet pobjegao iz opasne zone, a Crnogorac Marko Bakić i dalje čeka debi u Seriji A - i ovaj meč je ispratio s klupe.

Napoli - Sampdorija 0:0

Katanija - Bolonja 1:0 (Almiron 42)

Đenova - Udineze 1:0 (Kučka 33)

Peskara - Kaljari 0:2 (Sau 53, 61)

Torino - Sampdorija 2:1 (Ćerći 42, Birsa 87 - Denis (penal) 75)

Fiorentina - Inter 4:1 (Ljajić 13, 65, Jovetić 33, 55 - Kasano 87)

Sjutra

Sijena - Lacio

Juče

Roma - Juventus 1:0

Kjevo - Palermo 1:1

Petak

Milan - Parma 2:1

Galerija

Bonus video: