Blekburn eliminisao Arsenal iz FA kupa, Oldam odolio Evertonu

Roversi su na "Emirejtsu" pobijedili sa 1:0, a jedini gol je dao Kazim-Ričards u 72. minutu, igrač koji je i prošao mlađe kategorije londonskog kluba
0 komentar(a)
Arsenal - Blekburn, Foto: REUTERS
Arsenal - Blekburn, Foto: REUTERS
Ažurirano: 16.02.2013. 17:29h

Navijači Arsenala su opet doživjeli šok, samo dva mjeseca nakon što je "tobdžije" ponizio niželigaš Bredford u Liga kupu.

Ovog puta je, međutim, senzacija vjerovatno i veća - Arsenal je eliminisan iz mnogo cjenjenijeg FA kupa, i to od Blekburna, člana Čempionšipa.

Roversi su na "Emirejtsu" pobijedili sa 1:0, a jedini gol je dao Kolin Kazim-Ričards u 72. minutu, igrač koji je i prošao mlađe kategorije londonskog kluba.

Arsen Venger je tako samo kažnjen jer je odmarao veliki dio prvotimaca (Vilšir, Volkot i Kasorla ušli neposredno prije gola protivnika, nije bilo Podolskog i Sanje).

Umjesto laganog prolaza u četvrtfinale Francuz je doživio da prvi put od kada je menadžer Arsenala ispadne u FA kupu od ekipe koja nije član Premijer lige...

Milvol je eliminisao Luton (3:0), Barnsli je bio bolji od MK Donsa, koji je u 4. kolu deklasirao KPR, dok je trećeligaš Oldam odolio Evertonu - 2:2,

pa će Everton morati na svom terenu za 10 dana ponovo da odmjeri snagu sa istim rivalom.

Domaći Oldam je dobro počeo i u 13. minutu poveo preko Džordana Obite. Radost navijača Oldama, međutim, trajala je samo do 24 minuta kada je izjednačio Viktor Aničebe.

Vođstvo Evertonu doneo je Fil Džagjelka u 48. minutu, ali je novi meč za Oldam izborio Met Smit u sudijskoj nadoknadi vremena.

Sjutra je na programu revanš 4. kola u kojem će se sastati Čelzi i Brentford, kao i dueli 5. runde Mančester siti - Lids i Hadersfild - Vigan.

U ponedjeljak igraju Mančester junajted - Reding.

Rezultati

Luton - Milvol 0:3

Henri 12, Hals 36, N'Gesan 86.

MK Dons - Barnsli 1:3

Boudič 61 - Dagnol 3, 90, Hervud 19.

Arsenal - Blekburn 0:1

Kazim-Ričards 72.

Oldam - Everton 2:2

Obita 13, Smit 90 - Aničebe 23, Džagjelka 48.

Bonus video: