Het-trik Rojsa, dva gola Mišela Bastosa

Napadač šampiona praktično sam savladao Ajntraht, dok je Brazilac spasao Šalke poraza u Majncu
1 komentar(a)
Mišel Bastos, Foto: REUTERS
Mišel Bastos, Foto: REUTERS
Ažurirano: 16.02.2013. 19:54h

Bajer iz Leverkuzena je seriju od tri neuspjeha u Bundes ligi (dva remija i poraz) prekinuo na svom terenu protiv Augsburga.

"Farmaceuti" su slavili sa 2:1, ali to nije promijenilo ništa na tabeli, jer je Borusija iz Dortmunda pobjedom nad Ajntrahtom odbranila drugu poziciju iza neprikosnovenog Bajerna.

Augsburg je došao na „Baj arenu” da se nadigrava, ali je primio gol iz prve prave šanse - centaršut Gonsala Kastra je u gol pretvorio Štefan Kisling i najavio bolje dane za svoj tim.

Napadač Bajera se ovim pogotkom izjednačio sa Marijom Mandžukićem na prvom mjestu liste strijelaca (15 golova).

Bajer je 15 minuta prije kraja (pogodak Larsa Bendera) riješio pitanje pobjednika, pa je i gol Saše Meldersa u 89. bio nedovoljan gostima da se vrate u utakmicu.

"Nismo bili razigrani, ali nas je u ovom meču krasila mirnoća i oprez. To je izostalo u prethodnim mečevima, zato smo i gubili bodove", rekao je trener Bajera Saša Levandovski.

"Milioneri" su, s druge strane, sve u duelu sa Ajntrahtom riješili sa 60 sekundi golovima Marka Rojsa, a fenomenalni napadač je u 65. kompletirao het-trik na asistenciju Marija Gecea.

A Mišel Bastos je bio spasilac Šalkea u Majncu. Gosti su osvojili bod iako su dva puta gubili, a Brazilac (koji je na pozajmici iz Liona) bio je dvostruki strijelac. Bastos je u tri utakmice u dresu "kraljevsko-plavih" postigao isto toliko golova.

Fortuna je u Dizeldorfu savladala Grojter Firt (1:0, Milorad Peković nije bio u sastavu žutih kartona) i pobjegla iz opasne zone, dok je Frajburg slavio u Bremenu - ova tri boda dovela su tim Kristijana Štrajha na peto mjesto Bundes lige.

Hamburger je golom Rafaela van der Varta savladao Borusiju iz Menhengladbaha.

Rezultati

Bajer - Augsburg 2:1 (Kisling 26, Bender 75 - Molders 89)

Fortuna D. - Grojter Firt 1:0 (Belinghauzen 18)

Hamburger - Borusija M. 1:0 (Van der Vart 24)

Majnc - Šalke 2:2 (Ivanšic 27, Pospeh 63 - Bastos 41, 82)

Verder - Frajburg 2:3 (Petersen 39, 65 - Kruse 36, Kaligjuri 54, Ginter 71)

Borusija D. - Ajntraht 3:0 (Rojs 8, 9, 65)

Sjutra

Nirnberg - Hanover

Hofenhajm - Štutgart

Petak

Volfsburg - Bajern 0:2

Bonus video: