DOBRO PROŠLI

Srbija dva meča bez publike i kazna od 80.000 eura

Bavarci su ostvarili čak 18. pobjedu ove sezone i sa utakmicom više odmakli 18 bodova najbližem pratiocu, aktuelnom šampionu Borusiji iz Dortmunda.
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2013. 23:27h

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) odbila je danas da isključi mladu reprezentaciju Srbije iz takmičenja za Evropsko prvenstvo 2015. za igrače do 21 godine, zbog rasističnih vrijeđanja navijača za vrijeme meča s Engleskom.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zoran Laković rekao je danas u Nionu da je Komisija za žalbe UEFA odlučila da mladi nacionalni tim igra dvije utakmice kvalifikacija na praznom stadionu, od kojih je jedna već odigrana u decembru i potvrdio kaznu od 80.000 eura.

UEFA je osporila sopstvenu odluku da će tražiti veće kazne.

Disciplinski inspektor UEFA Žan Samjuel Leube tražio je da se FSS isključi iz sljedećeg takmičenja za igrače uzrasta do 21 godine, da se kazni sa 200.000 eura, da se kondicioni trener Andrija Milutinović suspenduje sa svih aktivnosti u vezi s fudbalom narednih pet godina, kao da se igrač Nikola Ninković suspenduje naredni tri utakmice.

Navijači reprezentacije Srbije vrijeđali su crne engleske igrače za vrijeme meča u Kruševcu 16. oktobra prošle godine. Treneri i igrači sukobili su se na terenu pošto je Engleska pobijedila sa 1:0 i plasirala se na EP U21 koje će se u junu održati u Izraelu.

Galerija

Preporučujemo za Vas