Žigić izbačen iz prvog tima Birmingena

“Prisustvovao sam vjerovatno najgorem treningu igrača uzimajući u obzir standarde profesionalizma", objasnio Klark
68 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Žigić, Foto: Reuters
Nikola Žigić, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2013. 19:11h

Trener Birmingema Li Klark izbacio je iz prvog tima Nikolu Žigića zbog, kako je rekao, “odvratnog odnosa prema obavezama” na posljednjem treningu, prenose srpski mediji.

Klark je već ranije razgovarao sa Žigićem nezadovoljan njegovim ponašanjem, a Žigićev odnos prema treningu tokom četvrtka naveo ga je na drastičnu akciju.

“Prisustvovao sam vjerovatno najgorem treningu igrača uzimajući u obzir standarde profesionalizma. Radili smo pripremu meča sa Votfordom, a po završetku treninga zgadilo mi se ono što sam vidio. Moram da kažem ovo i zbog navijača, pošto ga oni vole, i siguran sam da će sada socijalne mreže i forumi biti prepuni komentara zbog ovoga”, rekao je Klark.

On je napomenuo da je Žigić odlično plaćen (60.000 funti nedeljno) i da to mora da zaradi.

“Kako se ponašao u četvrtak, ja vam kažem, to nisam vidio još od kada sam sa 16 godina napustio školu i postao profesionalni fudbaler. To je nešto najgore što sam vidio, i u tehničkom i u taktičkom smislu. Ovo nije prvi put. Ponavlja mu se. Da li je možda razlog to što u posljednje vrijeme ne igra mnogo, pa je možda ljut, ali ne može tako da se ponaša, da ne radi ništa, da odustane, da se ne trudi. Mislim da naši navijači zaslužuju mnogo više od toga, naš klub zaslužuje više. Ja sam iskren čovjek i moram da budem iskren prema svima”, objasnio je Klark.

Menadžer ekipe iz Čempionšipa svjestan je da neće svi biti saglasni s odlukom.

“Neki će reći da je ovo suludo. Ali šta je trebalo da uradim? Da prihvatim takvo ponašanje i pustim da se svako ponaša kako hoće? Šta god da se desi na sljedećem meču, ja ću mirno spavati jer znam da sam donio isprvanu odluku”, zaključio je menadžer Birmingema.

Bonus video: