Krstajić: Poštujemo Brazil, nemamo strah; Kolarov: Nadam se da su nas potcijenili

"Ne treba trošiti riječi o Brazilu, to je fudbalska velesila. Imaju svoj način na koji se spremaju. Opušteni su pred svaku utakmicu, bez obzira na imperativ", kazao je Krstajić
92 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Krstajić, Foto: Reuters
Mladen Krstajić, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.06.2018. 17:37h

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da njegova ekipa poštuje Brazil kao fudbalsku velesilu, ali da se neće predati i da će dati maksimum da pobijedi i prođe dalje.

"Poštujemo ih kao fudbalsku velesilu, ali gledamo sebe, da pokažemo karakter. Jedva čekamo da počne. Jednostavno, igramo protiv velikog Brazila. Nećemo se predati, daćemo maksimum i vidjećemo na kraju kakav će biti rezultat. Sigurno će biti zanimljivo. Nemamo strah", rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Moskvi.

Srbija će u srijedu od 20.00 igrati protiv Brazila odlučujuću utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Ne treba trošiti riječi o Brazilu, to je fudbalska velesila. Imaju svoj način na koji se spremaju. Opušteni su pred svaku utakmicu, bez obzira na imperativ", kazao je Krstajić.

Dodao je da Brazil ima 23 podjednako kvalitetna igrača i da je "manje više isto" ko god da nastupi. Rekao je da je to kompaktna, kvalitetna ekipa i da svako može da riješi utakmicu.

Selektor je naveo da je na velikim takmičenjima uvijek bilo iznenađenja i ispadanja velikih timova, tako da to očekuje i na šampionatu u Rusiji.

Istakao je i podršku koju reprezentacija Srbije ima u Rusiji.

"Osjećamo se kao da igramo u Srbiji. Rusija je naša bratska zemlja i osjećamo to na svakom koraku. Ne sumnjam u podršku kao u prethodnim utakmicama. Treba da damo maksimum na terenu uz takvu podršku", rekao je Krstajić.

Novinari su ga pitali za kaznu koju je dobio od FIFA, na šta je Krstajić rekao: "To je iza nas, okrenuli smo se Brazilu, najbitnije je da se spremimo za tu utakmicu, a ono što je iza neću više pominjati".

Kapiten ekipe Aleksandar Kolarov rekao je da se nada da je Brazil potcijenio srpski tim.

"Možda su nas malo potcijenili, ali se ne bih zavaravao time. Iskreno se nadam da su nas potcijenili. To je ozbiljna reprezentacija. Njima igra i bod, ali ne vjerujem da su opušteni. Utakmica je biti ili ne biti i svim snagama ćemo ići na pobjedu. Ubijeđen sam i iskreno vjerujem da možemo da pobijedimo", rekao je Kolarov.

Predstojeća utakmica će Kolarovu, kako je rekao, biti najveća u karijeri.

"Igrao sam mnogo velikih utakmica, ali je ovo najbitnija, finale karijere. Tako ću prići. Sjutra je pozornica koja se dešava možda jednom u karijeri. Kada počneš da igraš fudbal, želiš da igraš sa najboljima. Vjerujem da su svi svjesni šta nas čeka i da ćemo uživati u mometu", rekao je Kolarov.

Njegovo mišljenje je da je psihološka priprema najbitnija.

"Uvijek igramo sami protiv sebe. Sam kad igraš protiv sebe, možeš sebe da ubijediš u neke stvari. Znamo da se nosimo sa pritiskom, psihologija pred utakmicu će odlučiti. Jako je bitno šta si spreman da uradiš da bi pobijedio. Ako psihički budemo spremni da pobijedimo, onda ćemo i pobijediti", kazao je Kolarov.

On je dodao da je put do gola Brazila timska igra, a izrazio je nadu da će imati priliku da proba udarac iz daljine, njegovo veliko oružje.

Govoreći o timu Brazila, rekao je da to nije samo Nejmar ili Vilijan.

Radi se o vrhunskim pojedincima, ali su najbolji kao tim. Imaju dobar balans na sredini terena, to je njihova snaga", rekao je Kolarov.

Brazilski novinar je Kolarova pitao za mišljenje o tome što se u tom timu mijenjaju kapiteni iz utakmice u utakmicu, na šta je onodgovorio: "Ako je to njima okej, meni je još bolje. Ali, moj stav je da treba da se zna ko je kapiten".

Bonus video: