Savić: Pobjeda u Moldaviji za uživanje protiv Engleza

"Ta utakmica je prva i najvažnija. Ako pobijedimo u Kišinjevu, uradićemo veliki posao i napraviti pravu uvertiru za utakmicu protiv Engleske", kaže Savić za “Vijesti”
8 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2013. 15:13h

Do 22. marta je još 35 dana, ali Stefan Savić uveliko razmišlja o ključnim mečevima reprezentacije u kvalifikacijama za Mundijal, i pored svakodnevnih obaveza u Fiorentini.

Crna Gora gostuje Moldaviji u Kišinjevu 22. marta, četiri dana kasnije u Podgoricu dolaze Englezi. Ako „sokoli” ostanu na prvom mjestu i nakon martovskog termina kvalifikacija, put do Brazila biće znatno kraći...

"Da budem iskren, samo razmišljam o Moldaviji. Ta utakmica je prva i najvažnija. Ako pobijedimo u Kišinjevu, uradićemo veliki posao i napraviti pravu uvertiru za utakmicu protiv Engleske. U slučaju trijumfa nad Moldavijom to bi bila prava utakmica za uživanje, protiv fudbalske velesile, pred našim navijačima, a još za prvo mjesto u grupi. Sa bodovima u Kišinjevu bili bismo makar nijasnu rasterećeniji protiv Engleske i sve bi bilo moguće", kaže Savić za “Vijesti”.

Crna Gora može u Moldaviji da napravi pravagu individualnim kvalitetom u napadu, ali i takmičarskom igrom kakva je krasila u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, smatra defanzivac Fiorentine.

"Individualni kvalitet nikada nije bio sporan i zato je mnogo bitno da budemo skoncentrisani i jedinstveni kao što smo, na primjer, bili u Ukrajini. U tom slučaju bićemo blizu pobjede, iako nas ne očekuje lak posao".

Savić je zamijenjen na poluvrmenu u subotnjem porazu Fiorentine od Juventusa, jer je prethodne sedmice propustio nekoliko treninga zbog lakše povrede. Uprkos tome što je na terenu proveo samo 45 minuta, “Gazeta delo sport” je dodijelila Saviću najveću ocjenu od igrača Fiorentine.

"Trener Montela je želio da me poštedi, jer smo već gubili 2:0, a u nedjelju igramo protiv Intera na našem stadionu, što je izuzetno važna utakmica u borbi za plasman u Evropu. Manje sam trenirao prošle sedmice jer sam imao problema sa mišićem, ali to je sada iza mene. Potpuno sam spreman".

Savić je Montelin čovjek od povjerenja - sve defanzivne zadatke do sada je obavljao sa najvećom ocjenom, a stigao je i da pripomogne u napadu (dva gola protiv Sampdorije).

"Prezadovoljan sam formom, mislim da sam se tek sada sasvim privikao na italijanski fudbal. Dolazak u Fiorentinu bio je pun pogodak, rekao bih da mi je Serija A “legla” još bolje nego što sam očekivao".

Fiorentina je šesta na tabeli, sa dva boda ispod “evropske zone”.

"Imali smo jako težak januar, u kojem nismo zabilježili pobjedu, a sve je počelo neočekivanim porazom od Peskare na našem stadionu. Konačno smo se vratili u ritam pobjedom nad Parmom i bez obzira na poraz od Juventusa, mislim da ćemo igrati sve bolje", ističe Savić.

Navijam za Siti, ali je za titulu kasno

I rezultati Mančester sitija ove sezone (“građani” su van igre u svim takmičenjima, osim u FA kupu) govore da je Stefan Savić napravio pravi potez kada je u potrazi za većom minutažom krajem ljeta došao u Fiorentinu. Savić ipak kaže da je od sveg srca navija za tim sa kojim je prošle sezone osvojio titulu u Premijer ligi.

"Navijam za Siti, u stalnom sam kontaktu sa Džekom i Kolarovom, koji su mi puno pomogli kada sam dolazio u Siti. Vjerujem da će se moj bivši tim vratiti na pravi način. Bojim se da je za ovu sezonu prekasno, jer je Mančester junajted puno odmakao i biće teško nadoknaditi toliki zaostatak. Ipak, vjerujem da će Siti naredne sezone biti prvi.

Baš kao i u Sitiju, Savića je u Fiorentini imao ko da dočeka - Stevan Jovetić i Adem Ljajić uveliko su bili stanovnici renesansnog grada.

"Tomović i ja došli smo zajedno, Stevan i Ljajić su već bilo tu. Puno su mi pomogli da se priviknem, naročito Jovetić, kod kojeg sam i boravio dok nisam našao stan", zaključio je Savić.

Bonus video: