Crna Gora na 29. mjestu

Crnogorski fudbaleri su za dva mjesta popravili plasman, iako između objavljivanja dvije liste nijesu odigrali nijedan meč
58 pregleda 1 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.02.2013. 10:43h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore napredovala je za dva mjesta na listi Fife, iako nije koristila februarski termin za prijateljske utakmice.

“Sokoli” sada zauzimaju 29. poziciju sa 756 osvojenih bodova. U odnosu na januarsku listu pretekli su Sjedinjene Američke Države i selekciju Alžira, koja je imala katastrofalan nastup na Kupu Afričkih nacija.

Crnogorska selekcija na junskoj listi 2011. godine bila je najbolje plasirana i zauzimala je 16. mjesto, a sada je ponovo ušla među 30 najboljih reprezentacija svijeta.

Od rivala iz grupe H u kvalifikacijama za Mundijal bolje od Crne Gore plasirana je samo Engleska, koja je nakon pobjede u prijateljskom meču sa Brazilom skočila sa šeste na četvrtu poziciju.

Ukrajina je nazadovala za dvije pozicije i sada je 46, dok je Poljska tek 59, što je za tri mjesta slabiji plasman u odnosu na januar. I Moldavija je pala za devet pozicija i sada je 139. Jedino San Marino nije mogao nazad, jer zauzima posljednje mjesto na listi (207).

Čelnu poziciju i dalje zauzima Španija sa 1.590 bodova, Njemačka je druga, a Argentina treća. Osim Engleza, među prvih deset su još Italija, Kolumbija, Portugal, Holandija, Hrvatska i Rusija.

Od ostalih reprezentacija bivše Jugoslavije, Bosna i Hercegovina je 24. (814 bodova), Srbija zauzima 36. mjesto, Slovenija je 54, a Makedonija 78.

Naredna rang-lista biće objavljena 14. marta, osam dana prije martovskog termina kvalifikacija.

Bonus video: