Junajted zainteresovan za Vučinića

List prenosi izjavu menadžera napadača Juventusa Aleksandra Lucija koji je potvrdio interesovanje kluba sa "Old traforda"
0 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: Beta/AP
Mirko Vučinić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.02.2013. 13:20h

Aleks Ferguson nema problema sa napadačima, još manje sa golovima. Runi i Van Persi pogađaju u talasima, kada njih ne ide tu je Ćićarito, često pripomogne i Dani Velbek.

Šta je još potrebno? Možda elegantan dodir, finesa koje će dodatno napraviti razliku. Ukratko, igrač koji će biti savršena spona između sredine terena i napada.

Izbor je pao na - Mirka Vučinića! Tako piše engleski “Dejli ekspres”, navodeći da bi kapiten crnogorske reprezentacije mogao da bude senzacionalno pojačanje Mančester junajteda za narednu sezonu.

Alesandro Lući, Vućinićev menadžer, potvrdio je interesovanje:

"Nije na meni to da kažem, ali Junajted je tim svjetskog nivoa, baš kao i Juventus, a Mirko je napadač top klase. Dakle, sasvim je normalno da takva vrsta klubova prati takvog fudbalera", rekao je Lući.

Mančester junajted je bio zainteresovan za Vučinića još prije četiri godine, kada je crnogorski napadač kao u transu tresao mreže rivala u Ligi šampiona (i Seriji A), tada noseći dres Rome.

Zato je novo interesovanje za sada već iskusnog napadača Juventusa (29 godina) pomalo iznenađujuće, iako imponuje mirnoća i nešto drugačiji stil igre kojim se Vučinić predstavio u Torinu. Posljedni put prije dvije noć na “Seltik parku” u Glazgovu, kada je bio strijelac trećeg gola u velikoj pobjedi Juventusa u prvom meču osmine finala (3:0).

Juve je za narednu sezonu već kaparisao Ljorentea, ali je Vučinić nedodirljiv u napadu i teško je očekivati da će ga se “stara dama” odreći.

"Da li Mirko ima problem sa dolaskom novih napadača? Ne, apsolutno ne, to je za njega samo dobra stvar. I trener Antonio Konte ga podvlači kao ključnog fudbalera", dodao je Lući.

Otišao u Mančester ili ne, iza Mirka Vučinića su fenomenalne brojke. U Ligi šampiona je već postigao 10 golova, na 33 utakmice, u kojima je zabilježio 16 pobjeda.

U Seriji A, Crnogorac je već legenda - ukupno 90 pogodaka u 282 utakmice (Leće, Roma, Juventus) svrstali su ga uz rame najboljih napadača u Italiji u posljednjoj deceniji.

I na kraju, jedna klupska brojka - Vučinićev gol u Glazgovu bio je Juventusov 700. u Evropi svih vremena!

Bonus video: