Šmajhel: Murinjo neće biti nasljednik Fergusona, nije dorastao za Junajted

"On jeste odličan kandidat za to mjesto, s obzirom na njegove trenerske kvalitete, ali klub ne želi stvari koje bi donio sa sobom", rekao je Šmajhel
3 komentar(a)
Kasper Šmajhel, Foto: Zimbio.com
Kasper Šmajhel, Foto: Zimbio.com
Ažurirano: 12.02.2013. 18:30h

Piter Šmajhel smatra da trener Reala Žoze Murinjo neće biti nasljednik Ser Aleksa Ferguson na mjestu trenera Mančester Junajteda, jer ima “nestabilnu prirodu i nije dorastao toj poziciji”.

"Murinjo neće biti nasljednik. On jeste odličan kandidat za to mjesto, s obzirom na njegove trenerske kvalitete, ali klub ne želi stvari koje bi donio sa sobom. U Čelziju, Interu i sada u Real Madridu nije trajao duže od tri godine", rekao je engleskim medijima Šmajhel, legendarni danski golman.

Engleski mediji spekulišu da bi Murinjo, koji ne krije želju da se vrati na Ostrvo, mogao da bude zamjena za Fergusona, kada čuveni 72-godišnji Škot ode u penziju.

Šmajhel smatra da bi Junajted mogao da pobijedi Real u sjutrašnjoj prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona na “Santjago Bernabeu”.

"Čini mi se da svijet smatra da je Real favorit, što mi je čudno. Smatram da možemo da pobijedimo, jer je ovo dobra sezona za naš tim", konstatovao je Šmajhel, koji je u dresu Junajteda odigrao 292 utakmice i osvojio Ligu šampiona i pet titula u Premijer ligi.

Bonus video: