"Kelti" spremili pakao za Vučinića i drugove

"Juventus je favorit, ali nije keltski bojati se", najavio je večerašnji obračun na “Seltik parku” trener domaćih Nil Lenon
3 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2013. 16:27h

Liga šampiona se vraća na scenu, i to kakvim duelom nokaut faze - šampion Italije i povratnik u elitu, Juventus, putuje u Glazgov i gostuje Seltiku, najponosnijem timu osmine finala Lige šampiona.

"Juventus je favorit, ali nije keltski bojati se", najavio je večerašnji obračun na “Seltik parku” trener domaćih Nil Lenon.

Valensija i Pari Sen Žermen igraju večeras na “Mestalji”, dok je derbi osmine finala ostavljen za sjutra: Real u Madridu dočekuje Mančester junajted.

Mirkova omiljena pozornica

Mirko Vučinić se ekspresno oporavio od povrede i predvodiće napad Juventusa večeras u Glazgovu, pred 60 hiljada frenetičnih navijača Seltika.

Torinski “Tutosport” je vijest o povratku Vučinića (požalio se na bol u koljenu protiv Fiorentine u subotu), gurnuo u vrh on-lajn izdanja, uz konstataciju da je Liga šampiona pozornica na kojoj se Crnogorac - najbolje osjeća.

“On je čovjek velikih noći. Njegove slike su očuvane u mnogim evropskim muzejima. Liga šampiona mu je najljepša pozornica. On je nepogrešiv kada temperatura raste, veliki izazovi ga zabavljaju, dok ga normalnost zamara”, piše “Tutosport” i nabraja velike utakmice koje je Vučinić odlučio u Ligi šampiona, dok je nosio dres Rome: protiv Real Madrida, Čelzija, Mančester junajteda...

“To je bio slučaj u Rimu, ali su u Juventusu ubijeđeni da će se to dogoditi i u crno-bijelom dresu. Iako je i tu bilo bljeskova: postigao je gol protiv Nordsjelanda, poigravao se sa odbranom Šahtjora, dok David Luiz i Ivanović iz Čelzija još sanjaju njegove brkove”, zaključuje hvalospjeve torinski list.

“I have a dream” - s parolom na engleskom jeziku (“ja imam san!) fudbaleri Juventusa stigli su juče u Škotsku, na svoj prvi meč nokaut faze Lige šampiona od 10. marta 2009. godine i ispadanja od Čelzija.

Lenon: Ne potcjenjujte nas

"San? Da, imam ga, ali ne da prođemo u četvrtfinale, već da osvojimo Ligu šampiona! To se jedino može nazvati snom, sve ostalo je u zoni realnog", najavio je utakmicu trener Juventusa Antonio Konte, uz jedno upozorenje:

"Ne potcjenjujte Seltik! Kod kuće su opasni, njihova publika je nevjerovatna.

Kako je gostovati na “Seltik parku”, najbolje je osjetila Barselona. Senzacionalna pobjeda nad najboljim evropskim klubom krajem prošle godine (2:1), uz legendarne suze pjevača Roda Stjuarta na tribinama, drže na nogama već nekoliko mjeseci zeleno-bijelu polovinu Glazgova.

"Ko god je gledao naše utakmice u grupnoj fazi, nema pravo da nas potcijeni. Ne samo protiv Barselone, već i protiv Benfike i Spartaka iz Moskve. Možda jesmo autsajderi, ali naša šansa postoji! Igra se 180 minuta i tu može da se dogodi svašta - rekao je na konferenciji za novinare trener “kelta” Lenon, uz nabrajanje igrača Juventusa:

"Pogledajte samo kakve napadače imaju: Vučinića, Kvaljarelu, Đovinka, a pored svega kupili su i Anelku. Ali, ako mene pitate, najviše se plašim Matrija. Nevjerovatno je spretan u šesnaestercu.

Ovo je peti međusobni duel dva stara i ponosna kluba, a prvi od 31. oktobra 2001. godine - tada je Seltik u nezaboravnom meču slavio sa 4:3.

Proizvođači protiv potrošača

I Pari Sen Žermen se vraća u nokaut fazu Lige šampiona, prvi put od 1996. godine, ali ovoga puta značajno potpomognut katarskim dolarima.

Sudar Valensije i Parižana na “Mestalji” mnogi su okarakterisali kao sudar proizvođača i potrošača - španski tim je u minulih nekoliko godina prodavao svoje glavne zvijezde (Vilja, Mata, David Silva...), dok su Francuzi u posljednjih 18 mjeseci potrošili čak 250 miliona eura na pojačanja.

Uprkos svemu, PSŽ nije izraziti favorit u sudaru s timom koji ima mnogo veće iskustvo u Ligi šampiona posljednjih godina.

"Ako me pitate kako ćemo zaustaviti Zlatana Ibrahimovića, reći ću vam da on nije naša opsesija. Pari Sen Žermen ima dosta opasnih fudbalera i moraćemo sve da ih zauistavimo timski - izjavio je desni bek Valensije Žoao Pereira.

Karlo Anćeloti, trener Parižana, odjednom je saznao da je pod velikim pritiskom. Iz kluba mu nisu ponudili novi ugovor, jer vjerovatno čekaju ishod dvomeča sa Valensijom.

"Želim da ostanem, ali vidjećemo kako razmišljaju u klubu. Razgovaraćemo na kraju sezone", rekao je Anćeloti, koji ima ugovor do juna.

PSŽ je prvi u Francuskoj, ali ne briljira.

Galerija

Bonus video: