Ronaldo: Želim da budem najbolji strijelac Reala u istoriji

Portugalac je postigao 182 gola u 179 utakmica španskog prvenstva, što ga svrstava na šesto mjesto vječite liste najboljih klupskih strijelaca
6 komentar(a)
Ronaldo, Foto: REUTERS
Ronaldo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 12.02.2013. 13:16h

Sa prosjekom od 1,02 gola po meču Kristijano Ronaldo najefikasniji je igrač bogate 110-godišnje istorije Real Madrida...

Portugalac je postigao 182 gola u 179 utakmica španskog prvenstva, što ga svrstava na šesto mjesto vječite liste najboljih klupskih strijelaca. Učinio je to u samo tri i po sezone u klubu, a prema prosjeku postignutih golova najbliži mu je Ferenc Puškaš (0,93 gola po utakmici).

"Čast mi je što sam među najboljim strijelcima kluba i vidjeti moje ime među tim velikanima me ispunjava srećom i ponosom. Uvijek sam govorio da su rekordi tu da se sruše, ne samo od moje strane, već od generacije novih igrača. Ja sam srećan što sam došao do ovih brojki, a ono što želim više od svega je da nastavim i pokušam da budem broj jedan", komentarisao je Ronaldo za klupsku veb-stranicu.

Listu najboljih Realovih strijelaca predvodi Raul sa 323 postignuta ligaška gola u 741 utakmici. Slijede ga Di Stefano (308), Santiljana (290), Puškas (242) i Hugo Sančez (208) ispred Ronalda.

Bonus video: