Rajan Gigs za sva vremena

"Gigs je fantastično ljudsko biće, ima nevjerovatnu energiju čak i kao 39-godišnjak. To je prekrasno vidjeti", rekao je ser Aleks Ferguson
2 komentar(a)
Gigs, Foto: Beta/AP
Gigs, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.02.2013. 11:24h

Drugog marta 1991. godine Rajan Gigs je debitovao u elitnom takmičenju Engleske u utakmici protiv Evertona na „Old trafordu”.

Prije dva dana, gotovo 22 godine kasnije, Velšanin je protiv istog protivnika na istom stadionu bio strijelac čime je došao do nevjerovatnog dostignuća - u svakoj sezoni u kojoj je igrao kao profesionalac makar jednom je pogađao mrežu protivnika.

"Gigs je fantastično ljudsko biće, ima nevjerovatnu energiju čak i kao 39-godišnjak. To je prekrasno vidjeti", rekao je ser Aleks Ferguson.

I, jednako važno, Gigs je protiv „karamela” pomogao svom timu da uveća prednost na 12 bodova u odnosu na Mančester siti i približi se tituli...

GOLMANI

Šćešnji (Arsenal) - „tobdžije” su se uprkos dominaciji previše kockale protiv Sanderlenda. Na kraju je poljski golman morao da spasava situaciju na Stadionu svjetlosti.

Romero (Sampdorija) - protiv Rome je odbranio penal kod vođstva Sampdorije od 1:0. Nakon toga „vučica” više nije imala snage da se vrati u utakmicu.

De Sanktis (Napoli) - njegove odbrane su bile uvod u čudesnu završnicu duela Lacija i Napolija.

ODBRANA

Pike (Barselona) - protiv Hetafea su u Barsi pogađali igrači iz svih linija tima. Čast odbrane je sačuvao bivši štoper Mančester junajteda.

Kampanjaro (Napoli) - potpisao je (po mnogima nezaslužen) remi Napolija na „Olimpiku” evrogolom iz voleja u samom finišu.

Paleta (Parma) - Parmina odbrana s trojicom u liniji djeluje sve bolje. Protiv Đenove se istakao nekadašnji igrač Banfilda, Boke juniors i Liverpula.

SREDINA

Kasorla (Arsenal) - jedan dodir španskog majstora je bio dovoljan da Arsenal nadmudri odbranu velikog taktičara Martina O'Nila.

Bejl (Totenhem) - „Za nas je Garet bitan jednako kao Mesi za Barselonu”. To je rečenica menadžera Sparsa Andrea Viljaš-Boaša koja valjda govori sve poslije pobjede nad Njukaslom. Velšanin je bio dvostruki strijelac...

Gigs (Mančester junajted) - istorija, brojke, način na koji godinama opstaje u fizički najzahtjevnijoj ligi na svijetu govori sve o ovoj veličini iz Kardifa.

Son (Hamburger) - zahvaljujući kvalitetu korejskog veziste Hamburger je ponizio Borusiju u njenom grotlu.

Ekići (Verder) - Verder je prošetao kroz Štutgart. Turski reprezentativac se istakao s dva gola.

Balmon (Lil) - Lionove šampionske ambicije su se vjerovatno završile nakon debakla na „Žerlanu” od Lila.

NAPAD

Milito (Inter) - dao je devet golova u osam utakmica ove sezone u Seriji A. Slučajno ili ne, Inter je slavio u svakoj utakmici u kojoj je Princ tresao mrežu.

Vilja (Barselona) - ne igra mnogo u posljednje vrijeme, pogotovo u Primeri. Ali, kada je na terenu, kao protiv Hetafea, Vilja ispuni očekivanja.

Rudnjevs (Hamburger) - kada je prije dvije godine srušio Juventus u Ligi Evrope vidio se potencijal ovog Letonca. Sada je jasno da je taj talenat pretvorio u kvalitet. Rudnjevs je prva zvijezda HSV-a.

Valdes (Valensija) - Valensija se specijalizovala za posljednje sekunde, a protiv Selte je za velike stvari bio zadužen Paragvajac.

Ikardi (Sampdorija) - njegovi golovi više nisu novost, a dao ih je sedam u posljednjih šest utakmica.

Vučinić (Juventus) - bravurom je lansirao Juventus ka trijumfu protiv Fiorentine...

Matri (Juventus) ... A Matri je čak i bez kopačke na desnoj nozi (ostao bez nje dok je trčao da postigne gol) našao način da matira Vivijana.

Baloteli (Milan) - Milan zasad nema problem sa Marijom Balotelijom. Naprotiv, Super Mario je zaslužan za svaki gol i bod u ova dva kola od kako je stigao na „San Siro”.

Bonus video: