Junajted leti ka tituli, Gigs strijelac i u 23. uzastopnoj sezoni

Velška legenda je postigla gol u prvenstvu 23. sezonu zaredom, odnosno u svakom od 21 izdanja Premijer lige
2 komentar(a)
Rajan Gigs i Fil Nevil, Foto: Reuters
Rajan Gigs i Fil Nevil, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.02.2013. 18:21h

Mančester junajted naučio je na greškama i za razliku od prošle sezone ove koristi sve poklone koji mu se nude.

"Crveni đavoli" savladali su Everton sa 2:0 i sada imaju otvoren put ka tituli, jer prednost u odnosu na Mančester siti nikada nije bila toliko velika - na 12 kola do kraja četa ser Aleksa Fergusona ima isto toliko bodova više.

U kakvoj je situaciji Junajted najbolje govori podatak da lider na tabeli nije imao 12 bodova više od pratioca još od maja 2001. godine. I tada je Ferguson osvojio titulu, čini se da ni sada ne može da mu izmakne...

"Dovoljno smo daleko, taman da možemo da mislimo samo na sebe i da nas Siti ne interesuje", rekao je Ferguson.

Meč Junajteda i Evertona pamtiće se i po nevjerovatnom podvigu Rajana Gigsa - velška legenda postigla je gol u prvenstvu 23. sezonu zaredom, odnosno u svakom od 21 izdanja Premijer lige!

"Sada je najbitnije da ostanemo fokusirani, jer je sve u našim rukama. Mislim da smo dovoljno iskusni, znamo kako da se ponašamo u ovakvim situacijama, ali nijednom ne smijemo da pomislimo da je gotovo", kazao je as "đavola".

Gigs, koji će u novembru napuniti 40 godina, debitovao je za "crvene đavole" u sezoni 1990/1991, od tada je odigrao 651 utakmicu u ligi i postigao 113 golova.

Golom protiv „karamela” Gigs je postao treći najstariji strijelac u Premijer ligi sa 39 godina i 73 dana, iza nekadašnjeg saigrača Tedija Šeringema (40 i 268) i Dina Vindasa (39 i 235).

Pored Gigsa, protiv Evertona se upisao i Robin van Persi, a sve je bilo gotovo na poluvremenu...

U drugom meču današnjeg programa Aston Vila je u Birmingemu savladala Vest Hem (2:1).

Strijelci za "vilenjake" su bili Benteke iz penala i N'Zogbija.

Bonus video: