Francuska sa Danskom: Cilj "trikolora" je da izbjegnu Hrvatsku

Rasplet u grupi C na "Lužnjikiju" od 16 časova - Francuzi žele 1. mjesto i dovoljan im je remi, bod vodi Dance u osminu finala
74 pregleda 0 komentar(a)
Francuska Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Francuska Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.06.2018. 09:18h

Francuska nije blistala u prva dva meča, nije ni nagovijestila da je spremna da ide do kraja, ali je ispunila obavezu, i pobjedama nad Australijom i Peruom osigurala prolaz u osminu finala.

Ne i prvo mjesto u grupi C, koje joj je veoma važno da bi u prvom eliminacionom krugu imala "lakšeg" rivala. A lakši protivnik su Argentinci, ako pobijede Nigeriju.

"Ne želimo da igramo sa Hrvatskom. To je tim za izbjegavanje", rekao je Pol Pogba.

"Hrvatska je odlična ekipa, mislim da bi bilo dobro da se ne sastanemo sa njima", nadovezao se Korentan Toliso.

Da bi izbjegli selekciju koja je u 180 minuta pokazala možda i najviše od svih učesnika "trikolori" ne smiju da izgube od Danske.

"U dobroj smo poziciji, to smo i željeli pred posljednje kolo", naglasio je Toliso.

Motiv Francuzima nije samo da se ne sastanu sa opasnom Hrvatskom, već i da odgovore na "provokacije" danskog selektora Agea Harejdea.

"Francuska - ništa posebno", rekao je Norvežanin na danskoj klupi.

"Čuli smo šta je rekao i komentarisali između sebe. Pokazaćemo mu da nije u pravu", rekao je Toliso.

Nije Harejde pogriješio, ništa posebno "trikolori" nisu pokazali u prve dvije utakmice, s tim da je njihov potencijal ogroman i da je samo pitanje kada će, odnosno da li će, buknuti u mečevima u kojima nemaju prava na grešku.

"Možemo mnogo bolje, ali mi nismo došli da prođemo grupu, već da idemo daleko. Naša najbolja forma tek bi trebalo da dođe", poručio je Antoan Grizman, podsjetivši:

"Nismo dobro počeli ni Evropsko prvenstvo prije dvije godine, pa smo rasli kada su došle eliminacije i stigli do finala".

Za razliku od Francuske, Danska je došla u Rusiju baš da prođe grupu, a svaki naredni korak bio bi premija. Do tog cilja dijeli je bod...

"Zavisimo sami od sebe, to je dobro. Mislim da smo iskusni i kvalitetni da odigramo čvrstu utakmicu, da pokušamo da pobijedimo, ali i da se odbranimo", kazao je Kristijan Eriksen, najbolji danski fudbaler.

Danci skoro dvije godine nisu izgubili utakmicu, a posljednji put su kapitulirali protiv Crne Gore oktobra 2016, kada im je u Kopehnagenu presudio Fatos Bećiraj, na asistenciju Stevana Jovetića.

Bonus video: